0

Olje i ekspansjonstanken

spurt 2021-01-24 19:00:39 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg har nettopp kjøpt en brukt Peugeot 207 1,4l 2009 mod. Kjørt 65000 km, til svigermor. Hos en bruktbilforhandler. Etter en grundig motorvask, ser jeg at ekspansjonstanken til kjølevesken har oljefilm på sidene. Jeg får ikke olje på fingen når jeg tar på kjølevæsken, men når jeg stryker fingen på innsiden av tanken er det olje. Kan det være toppakningen som er gåen? Kan ikke se noe tegn til vann i oljen. Bilen har nettopp vært på service, og fikk ny reg. reim og vannpumpe for ca ett år siden. Bilen ble vist til eukontroll uten feil, nå i januar når jeg hentet bilen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-25 11:15:08 +0200

Ja, defekt oppakning her er naturligvis det første man tenker på. Men det behøver ikke å være det.

Om det ikke er vann i oljen (som da blir lysebrun og krem-aktig), bilen ikke bruker noe kjølevann og ellers går som den skal og det ikke er unormalt høyt trykk i kjølesystemet – er det ikke sikker at det er noe feil i det hele tatt.

Mitt råd her vil være å holde litt ekstra godt øye med dette over litt tid. I beste fall er det ikke noe galt.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-25 11:34:18 +0200

Jeg ville vel ikke vært veldig nervøs her, men det kan som du antyder, være en indikasjon på en potensiell lekkasje, det være seg topp-pakning eller annen lekkasje. Jeg ville tatt en tur innom forhandlers verksted og bedt dem se på dette og tatt det derfra. Mhp vann i oljen er ikke dette noe du ser sånn uten videre, men jeg regner med at du har sjekket f.ex på innsiden av påfyllingslokket, der vil kjølevæske i oljen vise seg som et grått belegg under lokket.

Ellers er ikke EU-kontrollen relevant i forhold til dette, kanhende du burde vurdere en NAF-test for å avdekke eventuelle feil og mangler innenfor eventuell garatn-tid. Om ikke annet, det kan gi det noe bedre nattesøvn. Når det er sagt, en 11 år gammel 207'er er ikke noen kjempedyr bil, men for svigermor er bilen helt sikkert viktig. Snilt av deg å kjøpe bil til svigermor og passe litt på, sånne svigerbarn setter vi eldre pris på :-)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-26 16:01:46 +0200

Olje dråper seg ofte og blir som nevnt litt majomes aktig. Det du har kan være en mikroskopisk lekkasje fra topp pakning eller egr ventil kjøler. Er det bare et gammelt belegg så skal du ikke bekymre deg Mister du derimot kjølevann hele tiden skal du være obs og sjekke litt mere.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger