0

Bra hyttebil?

spurt 2021-02-01 14:44:50 +0200

anonym bruker

Anonym

Vi trenger en firehjulstrekker og må ha et rimelig alternativ nå, i påvente av at vi kan kjøpe en nyere om 4-5 år. Helst godt under 130.000 kr.

Har du noen anbefalinger?

Veien opp til dalen der vi har hytte på Vestlandet er litt bratt, svingete og smal. Kan være krevende forhold på vinteren, og vår 2012 modell Peugeot 5008 kommer bare opp når man har flaks … Vi skal snart få en 900 meters grusvei frem til hytten, og bør med fordel ha litt bakkeklaring. Mye snø vinterstid, og det er vekslende fokus på kvaliteten for brøyting av veien.

Jeg tror kanskje en Subaru Forrester kunne vært tingen. F.eks som denne: https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Ellers kanskje en Skoda Octaiva, noe ala denne: https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Ønsker helst automatgir, men ikke et must… Det tar en liten time å kjøre til hytte, og drar dit nesten hver helg. Til daglig bruk har vi en liten Kia. Den bilen vi kjøper skal hovedsaklig brukes til hyttetur og til årlig bilferie nordover.

Om en 4-5 år kommer vi nok til å kjøpe en noe nyere SUV, men akkurat nå trenger vi en god og rimelig løsning i påvente av det.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-01 16:54:36 +0200

Glem Subaru like godt først som sist...i den prisklassen det er snakk om her, havner dere midt i sausefatet for Subarus problembarn...motor og ikke minst.....automatgir. Skoda Octavia er et mye bedre valg, både med tanke på bil-for-pengene, kvalitetsmessig og ikke minst i forhold til driftsikkerhet. Se bare på prisforskjellen på de to bilene du har plukket på finn....Skodaen er ett år nyere og koster likevel en pen liten bunke med tusenlapper mindre!

Rett nok snakker vi her 1.6 TDI....fordelen er at den ligger vesentlig lavere i pris enn 2.0 TDI. Bakdelen er at den krever at du bruker girspaken vesentlig hyppigere enn 2.0 TDI. Det er da det er veldig greit med automat :-) Med 2.0 TDI har du et hav av krefter fra tomgang til rundt 4500 o/min, da blir det bop-bop om du har automat eller manuell kasse. Bensinmotor? Helt greit, noe dårligere økonomi og mindre anvendbar kraft om du ikke jager turtall....med en TDI kjører du på momentet fremfor turtallet. Diesel gir høyere komfort, enkelt og greit. Det som BØR UNNGÅS er de SMÅ bensinmotorene....f.ex 1.4 TSI fra FØR 2013....det har KAMKJEDE og en uheldig designet kamkjedestrammer. De små bensinmotorene fikk tannreim utpå høsten i 2013, etter den tid har de vært problemfrie. Greit å vite, om selger ikke vet hvilken motor som står i, få registreringsnummet og ring Møller teknisk...verre er det ikke. Men det beste...er å velge diesel....det passer bedre til det kjøremønsteret som er skissert over!

Vær oppmerksom på at nye Octavia kom høsten 2013, det er et betydelig generasjonskifte her. Nye Ocavia er vesentlig bedre på alle punkter, om dere legger til noen tusenlapper ifht Subaruen, er denne versjonen absolutt innenfor rekkevidde: med ny generasjon 2.0 TDI og Haldex 5....minst et hakk bedre enn Haldex 4, som altså finnes på forrige generasjon .

Når det er sagt: siden det kom en ny generasjon i 2014, som faktisk var mye mer enn bare en "facelift", falt forrige generasjon Octavia ganske så markant i pris som brukt. For dere er jo akkurat det en klar fordel, velger dere Octavia mellom si 2010 og 2013 kan dere gjøre et knallkjøp! Mhp fremkommelighet fungerer Haldex 4 helt greit, og for alle praktiske hensyn: om Octavia ikke har nok bakkeklaring, ja da bør dere heller holde dere hjemme! Octavia har bla korte overheng foran og bak, det er ikke den bilen man kjører seg fast med sånn uten videre. Der som ellers, vær imildertid ops på at for seriøse vinterforhold er det kuin en ting som gjelder: Nokian Hakkepelllita. Det er ingen over, ingen ved siden.

Om vi tar utgangspunkt i forrige generasjon Octavia, vil 1.6 TDI som antydet over, gi mer bil for pengene, i den forstand at dere får en nyere bil for et begrenset budsjett. Uavhengig av om dere velger den eller den bilen, forlang en NAF-test FØR.....FØR.....FØR.....dere i det hele nevner ordet ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-01 20:16:44 +0200

Siden Norulf nevner Mondeo 4x4 så blir nok ikke det mulig for godt under 130 000 kr. Man får derimot akkurat en 2013 model Kuga for pengene men som har litt kjørelengde eller en Outlander 2013 også med noe kjørelengde.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger