0

Citroen Grand C4 Picasso eller Peugeot 5008?

spurt 2021-02-10 09:45:01 +0100

Hei Benny,

Jeg har kommet i den situasjonen at jeg plutselig trenger plass til tre barnestoler i bilen. I det tilfellet ser jeg at det er behov for en bil med plass til dette, samt bagasjen som følger med, med reiseseng, bleier, leker, klær, ski til barn, og så videre. Det er rett og slett en utfordring.

Jeg har sett en stund på dette og kommet frem til at valget står mellom Citroen Grand C4 Picasso og Peugeot 5008, men er selvsagt åpen for andre alternativer dersom du har noen gode forslag.

Kriteriene for valg av bil er like enkle som kompliserte: - Masse plass, både i seter og bagasjerom (Jeg er rundt 190cm, så ønsker litt plass i førersetet) - Ikke for dyrt (Trenger ikke gå over 350.000) - God opplevelse for barna (tenker da sikt, plass, etc.) - Driftsikkerhet - Praktiske løsninger (enkelt å ta inn og ut barn, lasting av bagasjerom, etc.)

I tillegg hadde jeg jo satt pris på følgende, men ser jo at det kanskje må bli et kompromiss her: - Komfort - Kjøreglede

Håper du har mulighet til å gi meg noen tips, råd eller tanker rundt dette velkjente, men noe uløste problemet som så mange av oss der ute roter oss opp i. Gjerne så raskt som mulig da jeg ser at behovet for ny bil kommer veldig raskt på meg.

Tar gjerne i mot forslag til alternative biler også da jeg ikke har låst meg til noen av de overnevnte.

På forhånd tusen takk for svar!

Mvh,

Christer

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

5 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-10 11:40:53 +0100

Google er din beste venn....søk på "biler" og "tre isofix" evnt samme tekst på nynorsk av den sorten som preger TV-skjermen. Da får du opp biler som oppfyller dette i søkk og kav, men be aware, det er sjelden dette er spesielt rimelige biler, det være seg som brukt eller ny. Om jeg ikke husker feil, er Ford S-Max også en bil som oppfyller dette, og som vår gode venn Kamerat K sier, det er en feiende flott bil til en grei pris. Om du ikke er spesielt Frankofil, er kanhende Ford et bedre alterntiv.

Du trenger jo strengt tatt ikke 3x isofix heller, så lenge du klarer å trøkke barnesetene inn der bak. Nå sier du ingen ting om hvor langt det er mellom barna, men med si normalt antall år mellom dem, er det jo sånn at det blir litt enklere ettersom barna vokser til og barnsetene krømer bittelitt, det er som kjent "mellomstadiet" som har mest volumiøse barneseter. Bakdelen med kun 2x isofix er at du må feste det tredje barnesetet på den gammeldagse måten, da må det naturlig nok være et barnesete som kan festes på dette viset. I midten er det som regel også kun et magebelte, det er noe dritt. Men er det belte i barnesetet og du får festet det forsvarlig, jolly fine. Jentungen har en Prius og 3 barn, det har faktisk gått overraskende greit. Problemet var å finne barneseter for de respektive alderstrinnene/vektklassene som fikk plass i en for alle praktiske hensyn, ikke altfor bred bil. Hun benyttet seg av nettbutikker med fri retur....og ga seg ikke før hun fikk det til :-)

Mhp dette med pikk og pakk er det faktisk mulig å ikke dra med seg så innihampen mye. Jeg kjørte et strengt regime i så måte, og fikk plass til ungeflokken og pikk og pakk i helt vanlige familiebiler opp gjennom åra, småbarnsåra var preget av Lada 1500/1600 i diverse varianter samt en Moskwitch, fikk plass til barneseter osv i alle sammen, pluss bagasje! Senere, med brn fra 10-12 år og oppover, fikk jeg alle zusammen og pikk og pakk inn i min kjære Passat B2 combi, dvs en 5-dørs combicupe. Ja, når vi skulle på ferie (sjelden råd til sånn luksus) var løsningen tak-grind og et bagasje-cover, kall det gjerne en svær sekk, billig og bra, senere ble det bagasjeboks, en liten nusselig sak fra Thule. Alltid Thule, det holder i flere tiår! En en-tonn henger med kapell brukte jeg også på ferie et par ganger, gikk som "bagasjehenger" til 30 kroner på fergene i Danmark, på den norske DFDS ville man pinadø ha mer for hengeren enn bilen! Stor nok til å sove i, billigere enn combi-camp, med brems....man må da være praktisk! På vinteren med henger og kun bakhjulstrekk? Ta med kjetting for ekstreme forhold eller ubrøyta vei, ellers no problemas, bare tilpasse farta etter forholdene.

I det hele tatt, det er flere løsninger enn problemer, men det aller viktigste er ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-10 12:14:10 +0100

updated 2021-02-10 12:28:03 +0100

He he Norulf i dette tilfellet er jo s-max eller den eneggede tvillingen Galaxy ikke bare en feiende flott bil men en direkte innertier, fyller alle krav og ønsker og mer dertil og ikke minst noe jeg er opptatt av nemelig kjøreglede, ja du leste riktig den har flust med kjøreglede som Ford generelt etterhvert er kjent for bare Bmw over ingen på siden.. Fra 2015 kommer de med 4 hjulsdrift diesel og automat og faktisk til en raust hyggelig pris. Er jo nesten et Kinderegg på steroider denne S-max. Kjøp det du ønsker men har vel skjelden sett en så « a match made in heaven før » :-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-10 13:23:07 +0100

Takk for godt og grundig svar begge to! Har Superb i dag, men der er det to Isofix bak og en fremme. kunne jo vært en løsning å ha eldstemann (blir 6 i år) fremme og de to (blir 4 i år og nyfødt senere i vår) bak, men da må kona formstøpes mellom barnesetene bak da bilen har ekstremt brede "sideputer" i baksetet. Alt kommer så utrolig langt inn i senter av bilen.

S-Max har også blitt vurdert, men har hørt at det er mye problemer med disse? Da spesielt mellom 2010-2015. Stemmer dette (Og i så fall hvilke problemer er dette) eller er det bare en myte? Ønsker ikke å kjøpe meg problemer.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-10 14:44:06 +0100

updated 2021-02-10 14:46:59 +0100

Man skal ikke alltid tro det man hører, det er riktig at motoren som var opp til 2011 altså 1,8 tdci hadde en del problemer men regner med at du velger nyere enn 2011. De første Durashift girkassene hadde litt problemer men ble raskt løst og så har de hatt litt dobbel masse svinghjul problemer men det var også på de tidligste modellene . Kommer du opp i 2015 model så er du bankers og jeg vet knapt om en bil som er mere driftsikker enn denne. Diesel motoren 2,0 tdci fra Psa er trolig verdens beste diesel motor så her er det umulig å trå feil. Onkel til kona hadde en med denne motoren men i en Mondeo og gikk 470000 km, alle deler foruten reg reim, olje og filter og et lager på dynamo var orginal samt at glødeplugger ble byttet en gang, bilen er solgt så vet ikke hvor langt den har gått i dag og den hadde ikke engang oljeforbruk ut over det normale.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-10 14:54:09 +0100

Vår gode venn Kamerat K er ekseprt på Ford, han kommer sikkert tilbake her, men generelt er det ikke mer problemer med Ford enn andre biler i dag, gitt et normalt godt vedlikeholdsregime fra tidligere eieres hånd, og at du fortsetter i samme spor. Pass på bilen, og den passer på deg. Ja, enkelte unntak finnes, også hos Ford, men mhp S-Max kan man være rimelig sikker på at det har blitt en bra bil etterhvert. Jeg ville vel trøkkt inn et barnesete ekstra bak om jeg hadde hatt Skoda, men smaken er som baken, ser jo poenget, iso-fix er greit å ha, det gjør livet så meget enklere, og det er med stor sannsynlighet et sikrere alternativ også. Å sende kona til modifisering av kroppen for at hun skal kunne sitte godt i et baksete som egentlig er noe uheldig utformet, er neppe populært, antagelig er din Superb noe annerledes enn de jeg har sett på i åras løp....kfr fogså forskjellene på diverse varianter over temaet Passat...spesielt sedan-versjonene har en lei tendens til å to seter som ligger nær opp til bøtteseter bak...likevel er de registert for fem! Legg til dette hyperintelligente midjebeltet...det er ekstremt dårlig karma i en kollisjon. Mener å erindre at Toyota har fått massive erstatningskrav etter ulykker i USA nettopp pga dette beltet....det er uansett en god løsning å bruke forsetet til den tredje ungen og plassere sin kjære i midten bak!

Ellers er det dette med Kodaq da...det er en grei bil men som oftest relativt dyr.....ikke helt lett å finne en bil til3-350' her...dog kan det dukke opp ex-taxier av og til, en taxikjørt bil har lang kjørelengde, men er godt passet på, da får man mye bil for pengene! Husk imiderltid å innente NAF-test eller en veldig godt utarbeidet tilstandsrapport....FØR kjøpekontrakten underskrives!

VW Sharan er også et knallgodt alternativ, da tenker jeg på siste generasjon. Første generasjon hadde mange spennende problemstillinger, andre generasjon var litt bedre, men siste generajon var faktisk ganske så god! Hvordan det er med isofix, er jeg noe usikker på, men det ligger opptil flere stykker på finn for tiden, noen med syv-seter og firehjulstrekk, her Haldex 4. Ikke helt i klasse med Haldex 5, men godt nok for å gi ganske så grei fremkommelighet. HER finner du en grei annonse der selger har tatt seg tid til å forklare litt om bilens små og litt større fortrinn: https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger