0

Dieseloljelukt i kupe

spurt 2021-02-16 00:42:00 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg har i det siste fått en dieseloljelukt inni kupeen. Når jeg starter bilen og kjører en tur, merker jeg ingenting, men hvis jeg stopper med et lyskryss, parkerer i en garasje etc, så kommer det en sterk diesel-lukt i kupeen. Hva kan dette skyldes?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-16 03:38:41 +0200

updated 2021-02-16 09:16:54 +0200

Diesel lukt i kupeen stammer nesten alltid fra en liten lekkasje i motor rommet, du sier ikke hvor gammel bilen er men etterhvert begynner det som skal tette slik at kupe viften bare drar inn friskluft også drar inn litt av motor luften og kan lukte både bensin, diesel eller eksos og kanskje også smøreolje alt etter som. Det er viktig å se at alle deksler rundt friskluft inmtaket er på plass slik de skal og noen ganger er det lim massen eller fugemassen som slipper. På vinteren kan det være snø og is som fører til dette problemet slik at plast deler kan sprekke eller tettes slik at denne effekten oppstår. Best er det å få et verksted til å se på det etter å ha forklart problemet og bør ikle være så vanskelig å finne ut av.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-17 12:01:32 +0200

Heisann! Dette er kjedelig og selv om vi gutta ofte synes bensin og diesel lukter godt, er det ikke deilig når lukta kommer inn i bilen. Da lukter det ikke godt, verken av bensin eller diesel. Snarere tvert imot.

Det første jeg ville gjort – og det ville jeg gjort med en enste gang – om jeg var deg, er å så om det kan være noen lekkasje i motorrommet. Fra slanger, rør, trykkfølere og alle slike ting. Det kan også komme fra selve dieseltanken. Det er i det hele tatt ganske mange mulige feilkilder her. Start bilen og la den stå å gå på tomgang mens du sjekker.

Det behøver ikke å være noen stor lekkasje hvor det drypper. Dette kan nok være nesten bare svetting. Dieselen er ganske feit, så man ser ofte ganske lett der det lekker / svetter.

Jeg er rimelig sikker på at det er noe her, ett eller annet sted. Lukta trekkes trolig inn i kupeen av varmeapparatvifta når bilen ikke er i fart. Det kan du sjekke ganske enkelt ved å skru av vifta og kjenne om lukten avtar noe etter hvert. Men jeg tipper det er her det kommer inn. Når du kjører «blåser» den unna.

Om du ikke finner ut av dette ganske enkelt selv, bør du få et verksted til å ta en kikk på det for deg. Det bør være ikke være så veldig vanskelig å finne ut av og det er neppe så dyrt å fikse opp i det heller.

Som sagt – dette bør du gjøre noe med snarlig. Selv om diesel i utgangspunktet ikke er så veldig lett antennelig så kan det medføre en brannrisiko å kjøre med dette.

Lukta kan også «sette seg» i bilens interiør og det er heller ikke noe særlig. Om det er slik at lukta kommer inn via kupevifta ville jeg skiftet kupefilteret også.

Ønsker deg lykke til med luktfri bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger