0

Frihetsfølelse og bil

spurt 2021-02-20 17:18:53 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

For ca 1 år siden kjøpte jeg meg en slik "kul" amcar. Starta opp V8en og kjente brumminga og 310 ville hester vrinska under panseret. I solnedgangen med caben nede børna jeg mot de høye fjell og stille vann mens jeg satt og lytta til AC/DC og følte meg som en ungdom igjen , tross mine snart 60 år. Hvilken følelse å være født på ny. Jeg kjørte bil! Vel hjemme i bygda parkerte jeg bilen ved siden av naboens el-bil, en liten VW Up et eller annet. Så mens naboen dyrker det grønne skiftet med alt fra solcelle paneler på hustaket, el-bil og gjenvinnings metoder på alt som finnes, trosset jeg hans illusjoner om en grønn verden. Etter hvert merket jeg blikk og kommentarer på min kjære investering. " du er for gammel til å kjøre slik en bil"! " du forurenser jo miljøet"! " har du kommet i panikk alderen?" " du ser jo tåpelig ut i den bilen"! " bryr du deg ikke om miljøet"? Og etter en del andre kommentarer ble vidunderet satt stille og rolig i garasjen der den har stått et års tid nå og lengtet etter asfalt og sommerbris i grillen. Deprimert og resignert ville jeg da gi et lite bidrag til en grønnere verden og satte meg i førersetet i en el-bil. Da ble jeg enda mer deprimert! Det ga ingen kjøreglede, følte meg ensom bak rattet på en bil som kommanderer alt start til slutt. Det fantes absolutt ingen kjemi mellom meg og denne selv tenkende blikk boksen som skal forandre verden! Panisk fant jeg frem nøklene til min store kjærlighet som gjengjeldte mine følelser med et "warrroooom" idet jeg tørna tenninga rundt. Hestene levde, de var sultne og vrinska høyt så alle i dalen fikk bakover sveis. Jeg levde, var lykkelig og lukta av eksos og bil ga meg trua på livet igjen. Så Benny; Har alder noe å si for ens bilvalg? Ødelegger jeg miljøet rundt meg? Hva kommer til å skje når el-bilene tar over samfunnet? Bil handler om frihets følelse. Bil skal være gøy. Bil er hobby. Bil er glede. Bil skal være bil! Endelig lever jeg igjen!

Mvh Bjarne Ellingsen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-20 19:10:09 +0200

updated 2021-02-20 19:20:57 +0200

Hei Bjarne Bil interesse er hobby like god som hvilken som helst annen hobby, jeg har aldri forstått poenget med å klatre rundt i skog og mark eller å sitte å strikke så hele familien og familienes familier kan drapere seg i ulltøy? Regner ikke med at du er borte hos naboene dine for å fortelle de om hvor dum hobby de har og ber de revurdere om det er bra for helsen deres eller om økonomien deres lider under det. Har man en hobby være seg Amerikaner med 300 hk eller mest ønsker å kjøre rundt i en Øst tysk Trabant så tror jeg naboene dine pent må akseptere ditt valg. Uansett gjør du sikkert som de fleste fans her og kjører noen timer på sommerhalvåret og drar på et og annet treff og resten av året pusser man på den i garasjen.

Interesse og hobby har lite med alder å gjøre såfremt det ikke er fysiske hindringer såklart. Nesten tvert imot kan det være slik at det er først når ungene har flyttet ut at man har økonomi til å oppfylle drømmene sine. Regner ikke med at du formanende forteller naboen din om hvor mye resursser det ville kostet samfunnet hvis han brakk et bein ute i hole skauen og måtte hentes ut med helikopter eller at du blir irritert av å se nabo kona sitte hele dagen foran tv og strikke så det bør hun slutte med. Jeg slår et slag for at det er sunt å ha en interesse og hvis det materialiserer seg i at det er en 60 talls amerikaner så er det ikke opp til naboene dine å være dommere her.

El bil er nok kommet for å bli men tar jo litt tid til de tar over som du sier og myndighetene kommer jo trolig ikke hjem til deg med en bil presse og putter Amerikaneren din oppi og trykker på start.

El bil er uansett en nyansert prosess både ang produksjon av nødvendige komponenter og senere med hvordan avfallet skal handteres og regner ikke med naboen din snakket så mye om det hvis han i det hele tatt er klar over det, el bil eiere tror nemlig de virkelig har har stått på for miljøet men glemmer el bilens eget fotavtrykk oppi det hele og hvis de tror det er null så må de tenke om igjen.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-20 19:25:15 +0200

Det enkle svaret her er nei, vi blir aldri for gamle til å glede oss over verken det ene eller andre! Rett nok blir vi vel litt svakere i armene med åra, vi kan ikke lenger bøye spettet over unevnelige kroppsdeler, men ellers går det nå ganske greit! Vi bør heller ikke kjøpe en hissig motorsykkel eller ditto bil og gi flat pedal, dertil er vi bittelitt for treige i hue, men jevnt over er vi pinadø mye tryggere på veien enn unevnelige idioter med småhissige biler som innbiller seg at "aktiv" kjøring er meningen med livet!

I det hele tatt, når jeg leser du skriver, skulle jeg ønske du bodde i nabolaget! Slike kjekke gutar vil vi ha flere av rundt oss her hvor jeg bor! Og drittstøvler som forsøker å drepe enhver sann glede ved å preike om ting de ikke har peiling på.....og avslutter hver jævla setning med "for mijøets skyld"? Gjør som vi gjorde når Alf Myrdal talte for noen år siden...vend dem ryggen og si som Jesus: Fader, forlat dem, de vet ikke hva de gjør!

Rett nok er E-Up en nogenlunde fornuftig liten nusselig elbil, den vil faktisk kunne gi et bittelite positivt bidrag til et bedre miljø gjennom en ørliten utslippsreduksjon gjennom livsløpet sammenlignet med en vanlig Up, men ser vi på elbiler generelt og f.ex Tesla X spesielt, kan du kjøre himla langt med din V-8'er før utslippene, og derved konsekvensene for miljøet, matcher utslippene fra porduksjonen av en eneste Tesla X! Merk deg det, utslippene fra PRODUKSJONEN! I det øyeblikket X'en skal brukes, ja da "fyller" eieren tanken med store mengder strøm pr mil, og halvparten av den strømmen kommer faktisk fra kullkraft gitt at vi ser på verden under ett! DEt innebærer at en elbil egentlig er like "miljøvennlig som et kølfyra lokomotiv fra si år 1900!

The Bottom Line er at du kan kose deg med hobbybilen din av hjertens lyst, med god samvittighet, livet ut! Sanne gleder er de beste, og drit i miljøfriken av en nabo, ikke bruk tid på de som ikke har sett lyset og evner å glede seg over livet! Himmel og hav, om vi så hadde stengt ned hele Norge og gått på sjøen med et søkke rundt halsen allemannalle, det ville ikke påvirket verken verden generelt eller miljøet spesielt på noe som helst vis! Likevel skal vi være "verdensmestre" og bruke milliarder av kroner på sympbolpolitikk...som elbiler jo egentlig er!

Nei, kutt ut elbilene og eksporter tilsvarende mengde strøm til kontinentet, da sparer vi miljøet for ufattelig mange kølskuffer som måkes inn i kullkraftverkene nedover i EU! I tillegg selger vi selvfølgelig vår fornybare vannkraft RÅDYRT! Vi sparer også store summer på å bygge ut infrastrukturen som faktisk må på plass for å lade disse batteribilene, win-win for alle!

Ha en fortreffelig aften, måtte du nyte V8'eren din like inn i solnedgangen i mange år fremover!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-20 19:27:10 +0200

Og der tenkte jeg og Kamerat K omtrent likt igjen, synd vi ikke bor på samme sted alle tre, det hadde vært en god ting! Måtte dere alle ha en god kveld, og bare så det er sagt, jeg kunne meget godt tenkt meg å røyklegge foran herværende Tesla-sjapp med en Trabant! Jeg har da kjørt to-takt motorsykkel en gang i tiden, det ville vært litt som å gjenoppleve gamle minner!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger