0

El-bil Uansett merke

spurt 2021-02-27 22:19:08 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Du fikk spørsmål om ladbar hybrid og være bortreist i 6 mnd.Gjeller samme oppskrift på El-bil? Terje..

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-01 11:57:22 +0200

Heisann Terje.

Jeg tenkte nok at det spørsmålet ville komme. Og der var det!

Nei, en elbil kan du ikke reise i fra i et halvt år uten at den lades. Når det gjelder 12 volts batteriet blir det det samme som på en ladbar hybrid. Lad det helt opp før avreise. Få evt. noen til å vedlikeholds lade det en gang underveis også, om det er praktisk mulig. En elbil kam miste ca. 1 – 2 prosent av batterikapasiteten under lagring. Er man da borte i over 100 dager bør bilen altså tilkobles strøm.

Det ideelle, om det går, er å sette ladingen til rundt 50 – 55 prosent av kapasiteten og å sette ned ledestrømmen til 4 – 5 ampere. Da skal ikke dette slite nevneverdig på batteriet. Så kan man, igjen om det er mulig, sjekke via appen (om man har) en gang i uken hvordan det hele ligger an.

Jeg mener også at om man får noen, en kompis eller noen i familien, til å bruke bilen litt når man er borte. For eksempel et par helger, så skader ikke dette på noen måte. Tenker kanskje særlig på dette med bremser etc.

Alle biler har bedre av å gå - enn å stå.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger