0

Problem med AdBlue enhet

spurt 2021-03-15 12:42:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! En venninne av meg har fått vite av merkeforhandler at hennes Audi Q5 2014 mod må skifte AdBlue enhet til den nette sum av kr 17.600. Hun har 5 års reklamasjonsrett fra 2018. Bilen har gått 94.000 km. Forhandler mener at reparasjonen ikke dekkes av reklamasjonsretten, men har likevel sagt seg villig til å ta halve kostnaden, på goodwill. Er det mulig for deg å si noe om dette er en defekt på en enhet som bør kunne dekkes av reklamasjon? Det er jo ikke akkurat en slitedel. Takknemlig for svar. Mvh Trond.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-15 16:41:30 +0100

HER finner du en grei oversikt for vennindens situasjon: https://www.forbrukerradet.no/forside...

Jeg kan også anbefale at venninden tegner medlemskap uten veihjelp i NAF, da kan hun ta en telefon og søke et konkret råd i forhold til det aktuelle problemet. For all del, NAF svarer også i noen grad ikke-medlemmer - verdt et forsøk. Min subjektive oppfatning er at det ikke er noe som tilsier at dette ikke dekkes av reklamasjonsretten, men gitt det faktum at tvistebeløpet - her halvparten av de totwalt 17.600 - er såvidt moderat at jeg nok ikke ville brukt tid og krefter på å "gå videre". Det man kan forsøke, er å forsøke å etablere en positiv dialog med forhandler - alltid positiv - si gjerne kyss-meg-bak, men på en høflig måte - da kan man muligens oppnå litt mer.

Det er så enkelt som at alle tvister egentlig dreier seg mer om å "få rett" enn å "ha rett", i dette tilfellet er tvistebeløpet så lavt at man normalt sett bør tilstrebe et kompromiss som begge kan leve med. Som nevnt over, man kan prøve å få til "litt mer", ellers er en 50 % dekning helt greit her, kfr at det på ingen måte er gitt at man kan oppnå mer ved en runde i forbrukertvistutvalget. Noe kynisk sett, man kan få så mye "medhold" man bare vil, man kan likevel ende med en Svarte-Per.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger