TV 2 Play
Min konto
0

Lising bil, selge/kjøpe ny i Sverige

spurt 2021-03-17 21:43:23 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny Jeg har noen venner i Estland, som skal flytte til Norge til sommeren. De liser nå en Kia. Hva ville du ha gjort om du var i deres sko ?

Mvh Lars Olav Haugen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-18 00:25:19 +0200

Det er iallefall ingen god ide å fortolle en leasing-bil. Ja, man kan overta leasing-bilen etter de vilkårene som til enhver tid foreligger i leasingkontrakten, da får man iallefall bruksfradraget fra bilen var ny og således en avgiftsreduksjon, men om det lønner seg er diskutabelt. Et moment som må tas med i betraktningen, er kostnadene ved å gå ut av leasing-avtalen, men generelt er det ikke noen stor gevinst i å ta med seg en Kia fra Sverige. Tilsvarende er det lite å hente på å kjøpe en annen nybil i Sverige og fortolle den. Det som kan være litt å hente på, er en bruktbil, gjerne en godt utstyrt Volvo. Men det kan de jo også gjøre på et hvilket som helst tidspunkt senere, det er ikke noe "flyttefradrag" for bil som blir med på flyttelasset lenger, det er faktisk flere tiår siden vi mistet den muligheten. Det kan man selvfølgelig mene mye om, men sånn er det dessverre.

Vær ellers klar over at dine venner på gitte premisser kan kjøre sin utenlandsk registerte bil i Norge over en kortere periode, men be aware, det er strenge regler her, om man ikke holder tunga rett i munnen her, får man lang og hard straff i form av krav om full engangsavgift, sannsynligvis også en form for straffeavgift. Og nei, dette kan man IKKE få reversert ved å ta bilen ut av landet igjen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar