0

Ny familiebil

spurt 2021-04-09 20:04:17 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg må stille deg et spørsmål om min neste bil. Idag består bilparken av Nissan Leaf 2018 og en Impreza 05. Begge skal vekk og må over i en familiebil siden to flotte jenter har tatt plass i baksetet. Vi kjører ofte fes Bergen til Kristiansand og Nissan leafen har vært vår hoved bil hittil. Jeg lå dessverre tilbake til fossil bil da jeg vil ned på bil prisen. Hva slags familiebil anbefaler du? Budsjettet er helst 100.000kr og en km.stand på maks 140.000km. Jeg har selv sjesket på Peugeot 508 grunnet utseende, utstyr til prisen. Skikket på en 2011 modell men var litt redd det ble gammelt. Må ha automatgear og stor plass. Jeg er glad i bil så vil helst ikke ende opp med en picasso, samtidig må jeg være litt fornuftig på bil og pris. Som sagt, masse plass og en bil som ikke støyet som en fokus 05 mod.

Tusen takk for svar!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-10 17:17:33 +0100

Jeg ville vel beholdt en av de to bilene du allerede har. Ja, begge er nok litt i trangeste laget med et par barneseter, på den annen side sett: jentungen vår har Toyota Prius og får trøkkt inn tre barneseter bak. Rett nok litt utfordrende, men det går helt utmerket! Selv kjørte jeg Laddis i småbarns-epoken, det gikk helt greit det også. Forstår ikke helt hva som går av ungdommen nå til dags, man MÅ BARE ha "stor plass", koste hva det kose vil!

Elbilen vil du tape relativt mye på, fordelen er at du får ned månedlige utgifter om den er kjøpt med lånte penger eller leaset. Nei, det ville ikke vært mitt førstevalg om jeg kjørte "ofte" mellom Kristiandsand og Bergen, men det er en bil du har - og den er såvidt ny at den har et høyt sikkerhetsnivå. Det er verdt noen kroner i min bok, men det er selvfølgelig prioriteringer du må gjøre ut fra din situsjon - der er det deg som er eksperten.

Mhp Imprezaen er jo det en helt grei familiebil, ikke allverdens plass, men "plass" dreier seg i stor grad om tilpasninger. Er bilen i god stand, ville jeg absolutt vurdert å beholde den. Nei, den er ikke like sikker som en nyere bil, men du får ikke stort for den om du selger den heller.

Mhp Peugeout 508 er det en feiende flott bil, og du får dem med en av markedets beste dieselmotorer. Ja, jeg er diesel-fan til fingerspissene, tar en dæsj dieselolje under armene når jeg skal lukte ekstra godt! Dersom du ikke har fysiske problemstillinger som gjør at automatgir er "må-ha", ville jeg imidlertid vurdert manuell kasse: det gir deg litt mer bil for pengene, i den forstand at du får en grei bil som er et par år nyere , se f.ex på DENNE: https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Husk imidlertid at 1.6 liter motor ikke er allverden...prøvekjør før du kjøper en bil med manuell kasse, det krever litt mer giring, høyrearmen får ikke hvile mye her!

Mange år på veien degraderer som regel en bil mer enn lang kjørelengde, og det er til syvende og sist en bils faktiske stand som betyr noe, ikke tallet på kilometertelleren! Ellers vil jeg si at i denne prisklassen vil jeg på det sterkeste anbefale NAF-test FØR - FØR - FØR du undertegner kjøpekontrakt, det er ryddig for begge parter, og som du vet, det er mye enklere å få utbedret eventuelle skjulte feil og mangler FØR man kjøper en bil, enn ETTER! Ja, det finnes forhandlere som gjør en samvittighetsfull jobb med sine tilstandsrapporter, men det er også de som tar en "Ingrid Espelid" og bruker et skjema for tilstandsrapporten som minner mer om en tippekupong!

Siden du er inne på dette med fransk, jeg ville jo også vurdert Citroen, det gir deg enda litt mer god bil for pengene, og nei, Citroen er IKKE et dårlig valg, selv om det norske markedet ikke vet å sette ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger