TV 2 Play
Min konto
0

Utføre service selv uten manualer?

spurt 2021-04-12 13:27:16 +0200

anonym bruker

Anonym

Hjemmesiden til Hyundai heter Myhyundai.no.Da jeg kjøpte min 2018 mod. fant jeg manual,som anga intervaller for skifte ved egen service.Dem har fjernet den fra siden deres og instruksjonsboka har ikke oppgitt disse opplysningene.Jeg møter en taus vegg,når jeg etterspør dette,i dag sendte jeg nok en gang forespørsel,men e-mail ble oversendt, forhandler i Tromsø.Fikk beskjed fra biltrend at jeg måtte kontakte Hyundai.Det er jo ganske tragisk,at dem gjør det så vanskelig å utføre service selv,at man risikerer å få psykosomatiske reaksjoner,ved hendvendelse til dem. Kan Broom skrive litt om dette?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-12 17:01:42 +0200

Dette er noe som har gått i bilbransjen en stund: man har fjernet det aller meste som har med service, intervaller og andre relrevante opplysninger fra bilens dokumenter, og behandler dette som om det skulle være en militær hemmelighet når du forsøker å spørre om det! Vi vet begge hvorfor norske importører og merkeforhandlerne driver dette spillet, så det lar vi ligge! Nå har det seg sånn at de fleste uavhengige, autoriserte verksteder har et datasystem der man kan slå opp relevante data for de aller fleste biler, forsåvidt ikke noe nytt, men før hadde man en ringperm i hylla med en feiende flott side med oversikt over intervaller, oljetyper, filter, mengder osv osv, i dag er det altså bare et tastetrykk unna. å ta en skjermdump eller utskrift fra et slikt system er enkelt, og om du leter litt, finner du nok et verksted som kan være behjelpelige.

Ellers leser jeg noe magisk i ditt opprinnelige innlegg: årstallet "2018". Det betyr at din bil ennå er under garanti. Det er uproblematisk å utføre service ved et hvilket som helst AUTORISERT verksted, stempelet i serviceheftet er verdt akkurat like mye som merkeverkstedets stempel! Det er TO grunnleggende forutsetninger her: service må utføres ifht fabriklantens anbefalinger - i den frie konkurransens navn har altså alle uavhengige verksteder tilgang til dette via ovenfornevnte datasystem, hipp hurra! Et uavhengig verksted har minst for deler: vesentlig lavere timepris og en vesentlig lavere kalkyle for fortjeneste på olje og rekvisita. Nå har jeg aldri eid en Hyundai, men for mine kjære VW har det vist seg at det koster omtrent halvparten å få utført service ved min faste, uavhengige verkstedsforbindelse ifht merkeverkstedet. For løpende vedlikehold, som skifte av glødeplugger, bremseskiver osv er det tilsvarende prisnivå, unntaksvis lavere.

Det som IKKE er fritt frem, er å "ta service" selv. Bare nevner det - garantien forsvinner som dugg for solen i det øyeblikk du oversitter et intervall. Du kan skifte olje så ofte og så mye du bare vil, men er det ikke stempel i serviceheftet, ja da kan du glemme det aller meste av det som har med garanti å gjøre. Det kan bli dyrt, og når vi snakker om en bil som vel ar 7 års nybilgaranti, går det over grensen til å være direkte ufornuftig spør du meg. Ja, kanhende du aldri får bruk for garantien, men det skal ikke mye til før det bokstavelig talt lønner seg å bruke iallefall et uavhengig verksted til å utføre løpende service og vedlikehold - alt som er dokumentert, er gull verdt! Å gjøre ting der hjemme i garasjen er jolly fine og noe av det morsomte jeg vet, men det er en tid for alt! Med en bil som er praktisk talt ny? Da er det EKSTREMT dårlig karma å gjøre ting sjæl i den tro at man "sparer"! Noe helt annet er det selvfølgelig å f.ex foreta en INSPEKSJON av bremser, hjuloppheng osv osv sjæl når man legger om til sommerdekk (hvis det blir sommer i Tromsø ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Dette må vi da få rettet opp i.Håper en myndighets person leser dette.Minste krav med kjøp av bil, må være instruksjonsbok ,med opplysninger om skift intervaller.

akkin4 gravatarbildeakkin4 ( 2021-04-13 06:55:14 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar