0

Skoda superb eller octavia

spurt 2021-04-27 17:55:11 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Vi er en småbarnsfamilie på fire som trenger ny familiebil. Har idag en Ford Mondeo, men ønsker nå fornyelse. Vi har sett på Skoda octavia brukt til rundt 350000kr (2018 mod og oppover). Ser du gir gode tilbakemeldinger på dette som fornuftig bilkjøp. Hva får man hvis man legger på 100000-150000kr for en superb og er det verdt pengene? Ja den innvendig plassen er bedre, men noen annet man får med de ekstra pengene man legger i bilen? Vi tenker diesel på 180/190 hk og 4x4. Noe turer med campingvogn på 1500 kg på sommeren.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-29 13:20:39 +0200

Nja, med 2 barn og fornuftig pakking er Octavia normalt sett mer enn stor nok. Ja, Superb er større, men forskjellen er ikke voldsom. Jeg hadde selv samme pillementet når jeg handlet bil sist: jeg hadde en Passat B5 i mange år, og vurderte faktisk å konvertere til både Audi, Skoda og BMW. Men etter diverse prøvekjøringer og skuffelser var det som å komme "hjem" når jeg prøvekjørte Passat B6 og Passat CC. Ja, jeg hadde faktisk bestillingen klar for en CC "med alt", men så kom Golf 7...jeg var faktisk den første privatkunden som prøvekjørte Golf 7 hos min forhandler. Det var en så positiv opplevelse med en "akkurat passe" stor bil at jeg sporenstreks bestilte min første Golf.

Når denne bokstavelig talt drukna, sto jeg igjen litt i pillement: siste generasjon Octavia eller Golf 7 stasjonsvogn. Pga kortere leveringstid ble det Golf igjen, men Octavia er en fantastisk god bil blitt. Ja, jeg kjører med et stort smil hele tiden med Golfen, men jeg er ikke i tvil om at smilet hadde vært like stort med en Octavia. Om man skal trekke frem noe med Octavia, er det at det er en relativt kompakt bil ytre sett, men plassutnyttelsen i kupeen og bagasjerommet er fantastisk. Legg til at bilen ellers er litt som Golf: den er egentlig jevnt god i alle disipliner, det er rett og slett en av markedets beste allroundere. Om jeg hadde vært i markedet i dag, ville jeg uten å nøle godt for Golf fremfor Passat, Octavia fremfor Superb. Det dreier seg som nevnt innledningsvis om å pakke med fornuft, ellers har Octavia en ørliten anelse mer plass en Golf. Nei, jeg har ikke verken to eller tre barn lenger, men det hender vi har med barnebarna, og vi har hund. Når vi reiser på det vi kaller "ferie", reiser vi langt, og vi har med mye pikk og pakk, men mens vi måtte utnytte baksetet i de åra vi kjørte Passat B5 sedan, får vi plass til alt og litt til i bagasjerommet på vår kjære Golf stasjnonsvogn. Legg til at jeg "smugler" juice når jeg reiser hjemover igjen - ja faktisk - juice - under gulvet i bagasjerommet - der det også ligger et reservehjul - får jeg plass til rundt 40 kartoner med juice. Helt fantastisk, da har vi de resterende 604 literne til annen bagasje :-)

Jeg vil ellers på det sterkeste anbefale firehjulstrekk, ser det står på lista. Haldex 5 har litt kraft til bakhjulene hele tiden, og er både raskere og "smartere" enn tidligere versjoner. Det som er fort gjort å glemme med firehjulstrekk, er at det gir økt sikkerhet, bedre stabilitet hele året, uansett førerforhold, uansett hastighet. Og ikke minst: med slep bak er det en helt annen verden enn kun forhjulstrekk. Dette med bedre fremkommelighet om vinteren er en ekstra bonus, men langt fra den største fordelen med firehjulstrekk. Mhp motorene er 2.0 TDI det klart beste valget, men om det er 150 hk eller 180-190 hk versjonen er egentlig ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger