0

merkeforhandlers ansvar bruktbil

spurt 2021-04-28 14:37:07 +0100

Hei, takk for fin spalte.

Jeg kjøpte høsten 2020 en 3 år gammel bil, som selger er importør av, og den skulle etter deres sigende være sjekket grundig og fått full service før salg. Den hadde vært leaset i 3 år. Bil ble levert på vinterdekk, da jeg påpekte at bilen vibrerte og trakk til høyre med sommerdekk på. Når sommerdekk nå kommer på , er ristingen der igjen, og kast i dekk blir funnet, av merkeforhandler. Men de vil ikke erstatte dekkene, selv om de altså er kjørt noen få kilometer av meg til sammen. Så jeg kjøper nye dekk, og finner at flere fester til platene under bilen, for eksempel plata under motoren, mangler. Det er rust der de har vært, så de har vært borte en stund. Dekkselger råder meg også til å sjekke foringer, og ta en firehjuls-kontroll. Jeg mener dekk skulle vært ... dekket av selger, som også er merkeforhandler. Jeg mener også at de burde sett, og utbedret manglende fester på beskyttelsesplater under bilen, og sjekket, og utbedret hjuloppheng før de solgte den. Jeg har kjørt ca 3000 kilometer, ingen langturer, siden jeg fikk den. Jeg har to års garanti på denne.

Ser frem til din kommentar :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-28 15:34:03 +0100

updated 2021-04-28 20:27:12 +0100

En 3 år gammel bil og spesielt leasing biler kan være riktig så rufsete i feil hender. Her må jeg dra favorittene til Norulf og Benny nemelig å sjekke bilen grundig før kjøp og da kunne mye vært klaret opp i på et tidligere tidspunkt. Uansett rister bilen så kan det være en skade der forrige eier har vært borti noe og helt riktig det kan lett føre til feil med hjulinnstillingen og unødvendig slitasje på dekkene. Hvis nå det er en seriøs selger og han hevder at bilen var grundig sjekket så kan det jo ikke stemme og du har da retten på din side fordi om det er et muntlig utsagn fra selger. Du kommer kanskje ikke allverdens vei i en rettslig sammenheng men selger skal stå for sitt ord hvis du legger det frem på en riktig måte. Det at det mangler et par klips på motorplate og at bilen er skrapet opp litt under er ikke nødvendigvis noe problem foruten at det er noe som er synlig bøyd eller inntrykt.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-04-29 13:51:50 +0100

Kloke ord fra kamerat Wizard, terningkast 6! Når jeg ser innledningen av det opprinnelige innlegget her, ser jeg en altfor kjent problemstilling: selger, her et mer eller mindre "anerkjent" merkeverksted, påberoper seg at bilen er "sjekket grundig" og attpå til er underkastet en service! Kanhende man hadde en feiende flott "tilstandsrapport" også, der det sto "OK" på såvel sommerdekk som vinterdekk, og alt mulig annet, vanligvis formulert på en slik måte at "rapporten" sier alt og ingenting! Uten sammenligning forøvrig, har sett det før, da var det en relativt ny bruktbil i høy prisklasse, med dekk på slitasjegrensa, så ut som en dass innvendig og enda mer dass når jeg åpna panseret....samme leksa....tilstandsrapport som var en gedigen bløff og "nylig service". Jeg ble formodentlig berømt når jeg kom med min kommentar, høyt og tydelig i en butikk full av kunder: "Dette hadde jeg ikke forventet av en Audi-forhandler" ! For å si det sånn, man stoler ALDRI på en bruktbilselger, man sjekker, sjekker og trippelsjekker sjæl, og om man finner en bil man har lyst på, ja da forlanger man en uavhengig test hos en objektiv tredjepart - som regel NAF - som jo har en standard prosedyre og en god dokumentasjon - og ja -dette skal være på plass FØR man undertegner kjøpekotrakten. Mye enklere å få rettet opp eventuelle feil og mangler da!

Det hører forøvrig med til historien om den nesten-nye Audien til skyhøy pris at joda, jeg kunne få lov til å "kjøpe nye dekk" for en helt fantastis rå overpris! Stikk den! Som ved et trylleslag forsvant to av toppkandidatene fra min liste over aktuelle bil...nesten-ny eller ny bil fra en "unevnelig" forhandler med ringer på emblemet over døra! Mitt råd til deg: neste gang du skal handle bil, ikke vær redd for å gå videre om du er i tvil, det er IKKE rasjonering på gode biler! Og med de provlemene du har nå: du kan endelig prøve å gå i dialog med selger, ellers er det en grei beskrivelse av rettigheter, plikter osv osv her: https://www.forbrukerradet.no/forside...

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger