0

Chassisnummer

spurt 2021-05-03 06:41:35 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Hvor sterkt stiller chassisnummeret for å vurdere årsmodell? Solgte en Jeep Cherokke i 2020. Jeg kjøpte den helt ny og første gangsregistrerte den 27/12-2018 og trodde hele tiden at det var en 2018 modell og ble heller aldri informert om noe fra forhandler. Fikk en stor rabatt da det var kampanje ut året. Jommen sa jeg smør! Da jeg solgte den i 2020, viste det seg å være en overligger fra 2016, altså var ikke bilen to år den var fire år..... Tapet på bilen ble svimlende 260.000kr . Noen uker senere lå samme bilen ute for salg som en 2018 modell og var 120.000kr dyrere. Ved hjelp av advokat har vi tatt tak i dette fordi det er, etter mitt syn et alt for stort tap for kunde å ta alene. Håper på et svar fra dere, det hadde vært til dtor hjel!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-03 11:09:37 +0200

Alltid kjedelig når slike ting som du beskriver skjer. Nå har det å kjøpe nye Jeep sjelden vært noen lønnsom investering, MEN selvfølgelig skulle du fått beskjed om at bilen var en overligger når du kjøpte den. Derom er det ingen tvil.

At selgeren nå, er så frekk, at han igjen legger den ut som en 2018-modell viser at det fortsatt finne cowboyer i bransjen (for utsetter her at vedkommende er samme som kjøpe bilen av deg – og dermed kjenner til at bilen er en over ligger fra 2016)

Når det gjelder dette med chassisnummer, årsmodell etc. så behøver ikke det ha så mye å si. Særlig om det ikke er noen endringer på bilen underveis. Garantien gjelder jo fra første gangs registering, kilometerstand, teknisk stand og service og vedlikeholds historikk er det som i stor grad avgjør. Ikke når bilen er produsert. Unntaket er så klart om det er endringer underveis, slik som nye motorer, annet design, annet utstyr etc.

Det bør likevel opplyses, klart og tydelig, at det er en 2016-modell, mener jeg. Noe annet blir uriktig. Selger bør uansett gjøres oppmerksom på dette. Er det bevisst – eller tror han, som du gjorde, at det er en 18-modell? Jeg vet ikke … Når det gjelder prisen du fikk for den og hva den selges for nå, er det lite du får gjort med det. Du har akseptert en pris son du fikk. Hva den ser lagt ut for nå, har man som tidligere eier ikke noe med. Jeg har ikke noe problem med å se at dette kan oppfattes om «urettferdig». Bare så det er sagt. Men dette får du ikke gjort noe med, så det er liten vits i å ergre seg over akkurat det.

Du må gjerne høre med forbrukerrådet, eller jurister i NAF eller KNA rundt dette. Det du evt. har mulighet til å «ta» vedkommende på er dette med 2016, kontra 2018 modell. Det synes jeg du bør sjekke ut. Ønsker deg lykke til i en kjedelig situasjon – og håper det løser seg.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger