TV 2 Play
Min konto
0

Ansvar ved salg av bruktbil

spurt 2021-05-25 19:52:27 +0200

Hei, jeg skal selge den gamle bilen min, men kvier meg litt for å selge den privat på grunn av reklamasjonsretten. Bilen jeg skal selge er en ti år gammel SUV som er gått 205000km. Bilen er i ok stand, fått jevnlig service på merkeverksted og er i daglig bruk. Det er likevel ikke å stikke under en stol at bilen er blitt godt brukt og fremstår litt "sliten". Den har litt ulyder i forstilling (endestag på stab. stag/stabstag foringer) , litt unormal dekkslitasje, ryggekamera virker ikke og litt vibrasjon i bremsepedal. Dette er ting som opplyses om ved et salg. Jeg har inntrykk av at en kjøper som går inn for å klage kan komme langt med god taleførlighet og standhaftighet. Jeg ønsker ikke å lure noen eller at noen skal føle seg lurt men tatt i betraktning alder og km så er det jo ingen umulighet at feil kan dukke opp ganske umiddelbart etter handel.

Hvor mye har man egentlig ansvar for som selger? Jeg forstår at konkrete ting som opplyses om i en kontrakt ikke påklages, men hva om det for eksempel er noe mer alvorlig galt med forstilling, eller at motor eller drivverk havarerer? Bilen har selvsagt ingen med viten og vilje skjulte feil eller mangler. Fraskriver man seg som selger alt ansvar utenom "skjulte feil og mangler" ved å skrive at bilen "selges i den stand den befinner seg i"? Og er betydningen av "skjulte feil og mangler" med vilje skjulte feil og mangler?

Med vennlig hilsen svært fornøyd Mitsu eier, Ole.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-25 20:15:08 +0200

Man kan ikke fraskrive seg Norske lover herunder forbrukerkjøps loven. Hvis du nevner for kjøper det du vet om bilen så er det jo ikke skjulte feil og mangler, uansett så kan jo ett eller annet gå galt men er jo ikke nødvendigvis din feil Det skal likevel en del til at kjøper kan komme tilbake til deg da ting skjer med biler og forrige eier kan jo ikke alltid gå rundt å være nervøs for noe han har solgt for lenge siden. Men er det sånn at du har helt sagmugg på girkassen for at den ikke skal lekke olje og skramle når du kjører og ikke har nevnt det så blir det jo en skjult feil eller mangel. Ryker bensinpumpen 4 månder etter salg så er det jo ikke mye du kan gjøre med det siden du aldri har gjort annet enn å fylle bensin som vanlig så kjøper må ta dette selv og er en del av bilens livs syklus. Vær ærlig og nevn det du vet om så går det nok bra, jeg har sikker solgt 30 biler opp igjennom og har aldri hørt fra ny eier.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar