0

Piggfrie Continental hele året

spurt 2021-06-13 09:32:53 +0100

anonym bruker

Anonym

Hvorfor er det ingen ulykker der vi leser at bruk av piggfrie vinterhjul var årsaken ? Er det ikke vinterføre som er problemet ( med lang bremselengde osv ) Hvor ofte har Benny opplevd at sommerdekk har berget han ( kortere bremselengde ) Tror jeg lett kan liste opp minst 10 fordeler. - mindre støy - nyere gummi ( byttes oftere ) - ett felgsett - ingen uhell/ulykke pga feil bytte - ikke stress med seint bytte - trenger ikke dekkhotell - ikke bærekraftig å alltid ha 4 felger lagret - jevnere salg ( byttes ikke i stressperiodenr vår og høst ) - færre bytter brukbare dekk ( miljøvennlig ) - færre kjører sommerdekk på vinterføre osv Er noe av dette med i din motsatte konklusjon ? Mister du jobben hvis…

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

6 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-13 16:23:30 +0100

Det er skrevet noe nartikler over dette emnet i årenes løp, mange av dem av svært oppegående og seriøse mennesker. Konklusjonen er den samme: piggfrie vinterdekk gir relativt sett lengre bremselengde og dårligere veigrep ved temperaturer på oversiden av 0, og jo varmere det er , jo mindre grep har du. Spesielt gjelder dette på våt vei. Sånn er det bare, og ja, vi er alle klar over at det faktisk finnes en god del sommerdekk som slipper enda lettere, for all del! Min subjektive oppfatning er at det burde være utsted importforbud for enkelte sommerdekk, stem på meg som samferdselsminister, så ordner jeg det!

Men likevel....piggfrie vinterdekk i sommerhalvåret er en krevende øvelse, iallefall om du ikke bor på et sted der du har grønn vinter med maks +10 istedenfor sommer! Er du blant dem som kjører på piggfrie vinterdekk i sommerhalvåret i den tro at det er "like sikkert" som å kjøre på gode sommerdekk...da tar du veldig, veldig feil! Ja, det går stort sett greit, ikke går det spesielt fort på den norske landeveien, og de fleste som har noen år bak rattet vet å tilpasse både farta og kjørestilen etter det veigrepet man har til enhver tid. Her innebærer det at den som kjører på piggfrie vinterdekk - eller for den sakens skyld- sommerdekk av den rimelige sorten - bør kjøre med skjerpet aktsomhet og gjerne holde lavere hastighet enn man ellers ville gjort.

Siden du nevner begrepet "bærekraft": det er ikke spesielt "bærekraftig" med piggfrie vinterdekk på sommeren...de slites lynraskt om temperaturen overstiger 20+. Det gir deg i beste fall redusert mønsterdybde påfølgende vinter, i verste fall kjører du med kritisk liten mønsterdybde allerede i vintersesong nummer to - i min verden betrakter jeg vinterdekka som kass når de er 4 mm eller mindre på vårparten. Da kjører jeg dem ut på sommeren ålright - men som antydet over - da tilpasser jeg farta og kjørestilen deretter! Når høsten kommer eller mønsterdybda går under 2 millimeter, bytter jeg dem uansett - bikker de 2 mm midt på sommeren, ja da hiver jeg på sommerdekka og får lagt på nye vinterdekk på vinterfelgene så jeg er klar til vinteren.

Og nei - det er ikke noe stress whatsoever - når jeg gjør en grundig jobb med sjekk og rengjøring av bremser, innfetting av hjulbolter og nav, sjekk av luftrykk, korrekt tiltrekking av hjulbolter - det går unna på en time i normalt tempo. Om man legger om til sommerdekk for tidlig f.ex og derved må legge om en gang ekstra - da skipper man nevnte sjekk - da går det på et kvarter om man jobber fort. Dobbelt så lang tid om man jobber i normalt pensjonisttempo. Så neeeeeeeeeeeeei......jeg ser ærlig talt ikke verken problemer med dette - eller de 10 påståtte "fordelene" du viser til . For meg er det viktig å ha best mulig sikkerhet sommer som vinter, da kjører man i størst mulig grad med dekk som passer for årstiden - mer komplisert er det ikke. Og uavhengig av årstid, de aller fleste ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-13 19:52:18 +0100

Må være minst tredje gang trådstarter har lagt inn innlegg om sine piggfrie vinterdekk, mulig det er sånn at sier man det mange nok ganger så tror man på det selv iallefall.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-13 20:34:53 +0100

Ja....når Kamerat Wizard sier det....så mener jeg å erindre at emnet går igjen....og språkføringen er veldig, veldig lik! En godt spørsmål kan tydeligvis ikke gjentas for ofte! Men et enda bedre svar er enda bedre, måtte kameraten som "sparer" ved å slite ut vinterdekka sine på sommerføre se lyset og vinne i Lotto sånn at han kan holde seg med sommerdekk som oss andre heldig-griser!

En takk og et ønske om en vel overstått helg til Kamerat Wizard!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-13 20:58:17 +0100

updated 2021-06-13 21:24:03 +0100

Jo takk, bygger veranda så måtte ta en pause og svare på noen spørsmål, kameraten ligner litt på han med fartsgrensene før og etter veikryss hvis du husker han og så han med at han ikke skjønte hvorfor alle forumer han var innom var sinna på han fordi han aldri hadde hatt problemer med dab dekning siden 2003 ? til og med på toppen av Dovre he he. Vel overstått til Mr N Wolf også :-)

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-13 21:16:57 +0100

Jeg har forsøkt vinterdekk på sommerføre. En gang på Pajero med Wethermaster dekk. Det var prima. Så på MB C-klasse 2012 med premium vinterdekk. Etter en bråbrems på våt vei som føltes som vinterføre gikk turen rett i garasjen for hjulbytte. Aldri mer vinterdekk på sommerføre for min del. Uansett hvor forsiktig du kjører, kan noe uforutsett skje, og gjerrighet eller latskap skal ikke gjøre meg til drapsmann.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-13 21:31:29 +0100

updated 2021-06-13 21:32:38 +0100

Regner sterkt med at det ikke er siste gang vi ser piggfri innlegg fra trådstarter her på forumet he he.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-06-13 09:32:53 +0100

Sett: 100 ganger

Sist oppdatert: Jun 13 '21

Antall visninger