TV 2 Play
Min konto
0

Feil farge i vognkort

spurt 2021-07-19 13:48:06 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg skal til å kjøpe en bruktbil. Den ser veldig fin ut og ingen ting tyder på urent mel i posen. Som et ledd i min "due dilligence" har jeg funnet ut at det står feil farge i vognkortet. Det er ingen ting som tyder på at bilen har vært omlakkert eller hatt en større skade.

Er dette noe jeg bør bry meg om og kan det få noen konsekvenser ved neste EU-kontroll? Kan det være så enkelt som at det ble registrert feil fra da den var ny? Den er forøvrig EU-godkjent i ett år til.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-19 13:54:49 +0200

Tja det spørs litt på hva du mener her er bilen hvit og det står sort i vognkort så er det noe muffins her. Men på den annen side så kan det være det står brun men at den egentlig ser mørk grå ut og da er det jo greit da det som oftest oppgis den dominerende fargen i vognkortet.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-23 11:34:49 +0200

Heisann! Aller først: Et klapp på skulderen utdeles herved for at du er årvåken og oppmerksom – og tar tak i utfordringen som dukker opp.

Ellers må jeg si at dette var en ny problemstilling for meg. Du sier ikke noe om alder på bruktbilen. Ei heller noe om fargen som er oppgitt i vognkortet – eller som bilen faktisk har.

Jeg tenker uansett at om det står at biler er hvit i vognkortet og den i virkeligheten har en halt annen farge som sort eller rød er det all grunn til å stoppe opp litt for å finne ut av dette. Det er jo litt rart. Og det kan jo være ugler i mosen. Tankene går fort mot karosseribytte, stor skade og omlakkering og slike ting. Nå virker det jo som om du har sjekket dette ut allerede. Det er det alltid greit å finne ut av slikt før man handler. Ikke bare anta / lukke øynene å håpe på det beste. Noe litt for mange innimellom gjør når varsellampene blinker.

Det jeg innimellom har langt merke til når det gjelder lakkfarger på henholdsvis bilen og i vognkortet er at det kan virke som det «grovt» oppdelt. Mørk går, kan bli brun, turkis kan bli grønn, lilla kan bli rød også videre. Det er nok ofte den dominerende fargen som oppgis. Det kan, som du selv er inne på, være så enkelt som at det er registret feil i vognkortet.

Det er uansett noe du, eller selger bør finne ut av før handelen inngås. Om du er redd for at bilen forsvinner foran nesa på deg mens du undersøker nærmere rundt dette, bør det være mulig å lage en kontakt som sikrer deg bilen, med forbehold om at dette er i orden.

Er det en nyere bil det er snakk om vil jeg tro at en forhandler eller teknisk avdeling hos en importør kan hjelpe deg. En NAF-test eller liknende skal også kunne avsløre om den har hatt en skade, eller er omlakkert. Videre kan nok også forsikringsselskapet der bilen har vært forsikret tidligere, eller statensvegvesen også kunne bidra med å oppklare det lille «mysteriet».

Sannsynligvis er det en enkel og grei forklaring på det hele. Men igjen; det er bedre å være føre var … Lykke til med nye bil etter hvert – uansett farge!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar