0

Vraket LC100 HDJ - prisvurdering for erstatning

spurt 2021-07-29 08:51:41 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Vi har hatt en av livets verste helger, hunden døde brått fredag og lørdag frontkolliderte vi med eb buss! Takket være vår Land Cruiser 100 HDJ 4.2 diesel 2005 kom vi fra det med ribbeinsbrudd, men bilen ble totalvrak. Forsikringsselskapet har ikke grunnlag for prisvurdering, og ser ut til å ha brukt gjennomsnittlig pris på alle LC på Finn for å sette sin pris på bilen. Hva vil du anslå at er en fornuftig pris for en nyrestaurert og velholdt 100 HDJ? De tilbyr 270 000. Mvh Widar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-29 11:38:54 +0200

updated 2021-07-29 14:52:05 +0200

Oida men det må nok mere info til for å vurdere dette og ja forsikring selskapene bruker gjerne finn.no for et median pris her. Nyrestaurert som du nevner er jo så mangt, har du som jeg på min Discovery 3 2005 plukket av karroseri, sandblåst og lakket rammen og overhalt motor og girkasse samt skiftet ut alle deler som var nødvendig og brukt kanskje flere hundre timer på jobben og kanskje 60-80 000 kr i deler eller snakker vi mere å ha byttet nødvendige deler for å få den gjennom en Eu kontroll ?. Som du ser så kommer mye an på her men husk de prøver seg alltid med laveste bud så man kan forhandle noe her men husk blir det for store forskjeller med tilbud og krav så kommer det gjerne en takstmann fra forsikringselskapet som tar en oversikt over bilen for å forsikre seg om at det du hevder faktisk er tilfelle her. Tror ikke noen her på forumet kommer med en pris til deg det er trosalt du som skal være fornøyd her. Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-29 18:29:53 +0200

Vel, du vet selv hva du kan dokumentere av påløpte kostnader for restaueringen, og du har sannsynligvis både bilder og annen relevant informasjon. En problemstilling du skal ha i bakhodet her, er at forsikringselskapet IKKE er i slekt med julenissen! Tvert om! Normalt sett ønsker man å betale ut minst mulig, og helst mindre enn det også! Nå har vel det toget gått allerede, men det du skal ha i bakhodet med det som for meg fremstår som en kollisjon med svært mye energi involvert, er at dette ALLTID gjør noe med skjelletet, ofte også indre organer...spesielt HODET er utsatt. Jeg skal ikke gå i detalj her, men det er der de virkelig store konsekvensene på sikt, enn si erstatningene, ligger. Du sier heller ikke noe om hvem som hadde skylda, eller for den sakens skyld. om det ble skylddeling...eller om du ble sittende med skylda. Alt dette har betydning sett fra et erstatningsrettslig ståsted - si at du har en kamerasekk med fotoutstyr verdt 100.000....får DU skylda...dekker kaskoen din kanhende 10.000 kroner av dette....verdt å ha i bakhodet!

Mhp bilen er det selskapets - med trykk på SELSKAPETS - takstmann som har bukta og begge endene. Han er ikke bare instruert og lært opp til å gjøre jobben på den måten selskapet forventer, han er også enten ansatt eller selvstendig næringsdrivende som er avhengig av selskapet for å ha mat i skapet og smør på skiva. Sånn er det bare - så mye for habilitet og objektive vurderinger. Når det er sagt, det er STOR forskjell på forsikringelskapene, noen selskaper agerer som reinspikka kjeltringer, andre ligger midt på treet, mens et par støkker faktisk prøver å gjøre en god jobb.

En ting som gjelder i de to førstnevnte tilfellene, er at jo, du kan endelig forsøke å snakke med selskapet om verdsettingen av bilen din, og du kan snakke med takstmannen. Men, det er et stort men her: altfor ofte blir du plutselig omklassifisert til "vanskelig" kunde i det øyeblikk du ikke godtar "tilbudet om erstatning" uten innsigelser. En ting til å være ops på: i tilbudsbrevet legger man ofte inn formuleringen "endelig oppgjør" eller lignende med små bokstaver....det innebærer i ytterste konsekvens at du frasier deg rett til erstatning du ellers kunne hatt krav på. I det hele tatt, man skal være oppmerksom, sogar telle fingrene, når man har håndhilst på en forsikringsmann!

Når det er sagt, alt det Kamerat Wizard sier, bør du merke deg. Jeg kan legge til at en rask titt på finn - se HER: https://www.finn.no/car/used/search.h...DESC&yearfrom=2005&year_to=2005

Noe kynisk og helt sikkert alfor enkelt sett, dette tilsier at erstatning stor kroner 270.000 nok vil fremstå som et tilnærmet korrekt oppgjør sett fra selskapet side. Vær ops på at selskapet også vil legge "Rødboka" til grunn, men når din bil er såvidt gammel, vurderer man også f.ex finn.

Ja, du har formodentlig en annen variant over temaet LC, den er ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-29 19:19:01 +0200

Yepp vi krøsser fingre og tær bare husk at ikke si mere til saksbehandler enn det du kan stå for så går det nok bra.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger