0

Forslag til bilkjøp..

spurt 2021-08-02 20:45:16 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Jeg har kommet dit at jeg skal selge en 07 BMW X3, mest fordi den er for trang til familieturer med 3 barn, men også fordi jeg er lei av å fikse småfeil som oppstår til stadighet. Vedrørende valg an ‘ny’ bil har jeg nå hengt meg litt opp i Chevrolet Tahoe fra ca 08. Tenker å bruke rundt 300k på bil. Chevyen har jeg forelsket meg i da den er råtøff, ‘skuddsikker’ og har god plass. V8, 4X4 og automat er ting som for meg trekker opp. Har i tillegg Leaf som dagligbil samt fri bruk av servicebil, så drivstoffutgifter ser jeg bort fra.

Spørsmålet er da; har du forslag til andre biler i samme størrelse som kanskje er vel så fornuftige? I og med at Tahoe er dyr i forhold til alder og kanskje vel dyr i drift?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-03 13:04:43 +0200

Hadde jeg 300000 kr til bil ville jeg uansett ikke valgt en Tahoe 08 model hvis det å fikse småfeil eller for den saks skyld store feil her som har satt deg på tanken med bilbytte. Kjøp en Discovery 4 fra 2012 der du om litt kan sette inn bakseter her får du mye bil for 300000 kr Den har V6 med 256 hk og 8 trinns automat og forbruk er faktisk ikke mere enn 0,9 l per mil ved vanlig kjøring. Men at du kan forvente et helt feilfritt bilhold her er nok ikke trolig så en LC vil nok være bedre et bedre valg hvis du er allergisk for reprasjoner. Du nevner skuddsikker men da vet jeg ikke helt om du refererer til faktisk skuddsikker eller om du mener at det er et skuddsikkert alternativ? men trenger du en skudd sikker bil så ja da er kanskje Tahoen noe for deg hvis du føler deg tryggere i den.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-03 14:39:50 +0200

Å gå fra BMW X-serie til amerikansk fremstår for meg som å gå fra himmel til helvete, på alle tenkelige vis, men for all del, smaken er som baken! Å skaffe seg gammelt amerikansk om man skal ha en "hverdagsbil" og kjører si mer enn 15-20.000 i året, er ikke det smarteste trekket man kan gjøre, men som hobbybil og en uvanlig, litt spennende bil? Et rungende ja! Men nei, en eldre Tahoe er IKKE vedlikeholdsfri, den er IKKE feilfri, verken mhp små eller litt større feil, og du får mer spenning med både delepriser og deletilgang. Sånn er det bare - og du bør kunne skru sjæl. Noe kynisk sett, det dreier seg om å svi av en pen bunke titusenlapper på det som egentlig er en bil som passer best som hobbybil - i tillegg blir det en ovseleg dyr hobby over tid. Dette med drivstoff-utgifter er bare toppen av isfjellet her - selv om det kan være ille nok! Tahoe er en stor og tung bil på godt og vondt, det får man ikke gjort noe med, likeledes er det en konservativ bil.

I ditt sted kjenner du jo BMW ganske så godt, kanhende en X5 er mer etter din smak. Dette med "småfeil"....finner du en bil som er passet normalt godt på, og du fortsetter med å følge opp med et normalt godt service og vedlikeholdsregime, ja da sparer du vanligvis deg selv for mange problemer. Så enkelt er det, uansett hvilket merke det måtte stå i grillen. Nå er jo ikke 300.000 all verdens budsjett, kanhende du burde sikte på en vanlig stasjonsvogn isteden: en grei bruksbil som er litt enklere på alle vis - gjerne med firehjulstrekk - det gir deg en mer stabil og sikker bil hele året, en ekstra bonus er økt fremkommelighet. Men VANLIG STASJONSVOGN, fordi merkelappen "SUV" gjør noe med prisen i bruktmarkedet...du får "mer" bil for pengene, dvs nyere og i bedre stand i utgangspunktet, om du velger en stasjonsvogn. Den ekstra bakkeklaringa trenger du kun om du bor et sted der brøytebilen aldri kommer eller har en krøttersti de siste par kilometerne til hytta eller huset....har du IKKE noe av deette....er høy bakkeklaring unødvendig.

Jeg tenker at du med fordel kan vurdere Volvo 70-serie: den får du både som vanlig stasjonsvogn, men du får den også som XC70 om du bare MÅ HA "SUV". Du kan også vurdere 90-serie, de første årgangene var spennende ålright, men Volvo "tok grep" etterhvert! Fordelen for deg som kjøper er at et ufortjent dårlig rykte gir deg gunstigere pris....mer bil for pengene!

Ja, du kan også se hen til Passat....og Skoda Superb.....! Også disse finnes som vanlig stasjonsvogn i søkk og kav, med firehjulstrekk og mye greit utstyr, til og med gode motorer får du! Og vil du ha litt mer bakkeklaring, med "flotte SUV-detaljer", ja da finnes Passat Alltrack der for deg, og Superb kaller vel sin plastbefengte verasjon for "Scout"! Legio muligheter, og MYE greiere bilhold enn ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-03 20:39:38 +0200

Jeg takker for svar og innspill. Skal innrømme at valget på Chevrolet handler mye og mest om tøft. Så det er sagt.. Bilskruing gjør jeg selv, og X3 jeg har kjører jeg sjeldent mere enn 10k i året. Dette grunnet konebilen som tar unna småkjøringa (leaf) og servicebilen som jeg også har fri bruk på. Men dessverre bare 3 seter. Når jeg omtaler Tahoe som ‘skuddsikker’ handler det om motor og drivlinje. -Noe av grunnen til valg av V8 bensin er lav kjørelengde samt jeg unngår feil med turbo, egr, cr, pdf osv.. Fordelingskasser på tverrstilt vw/Audi er jo ikke feilfrie, nå synger bakdiffen på X3 på siste verset. Her tror jeg Tahoe et mye sterkere, selv om jeg vet det er div småfeil der og feks på vindusheiser etc. Disco kjennner jeg ikke så godt, men en kollega har til dels god erfaring med de. Ankepunktet er at jeg helst vil ha bensinbil, og da er utvalget der heller dårlig. Mulig Diesel og automat til LR er problemfri, men det behøver jeg bekreftelse på.. LC har jeg vurdert og egentlig ikke slått fra meg enda. Men tror jeg da må gå for diesel. Synes selv Tahoen blir i overkant ufornuftig, men allikevel en romslig og tøff familiebil :p

Egentlig er jeg ikke spesielt opptatt av SUV, men hytte på fjellet gjør det mest praktisk..

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger