0

El bil og utløst airbag

spurt 2021-08-04 10:23:21 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har en bekjent som jobber på verksted og sier at når en el-bil får utløst airbaggen, så skjer det en sikkerhets anordning som ødelegger batteriene for å ungå brann. Det resulterer i at bilen må «skrotes».

Stemmer dette?

I såfall en veldig god grunn til å ikke kjøpe elbil

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-04 19:29:00 +0100

Huff da nei mulig det finnes noen sprengladninger som setter batteriet ut av spill men det dreier seg bare om en midlertidig deling av skinner og kan lett erstattes med nye kobblinger, jeg vet ikke helt hvor du har kommet til disse domedag profetiene men jeg garanterer at sånn er det ikke da det ville være helt forkastelig og en miljøkatastrofe hvis man måtte skrote en elbil bare fordi den hadde vært i en kollisjon.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-06 11:56:39 +0100

Det er mange gode grunner til IKKE å kjøpe elbil, den viktigste er at nei, det er faktisk ikke sant at elbiler er noen "løsning" på verken miljøproblematikken eller trafikkproblemene i de "store" byene! Den eneste "gevinsten" er at man får noe mindre lokale utslipp, men det er et åpent spørsmål om ikke økning i svevestøv som en følge av tyngre biler mer enn kompenserer for dette...enn si at potensialet for kortere generell levetid vil gi økt behov for nye biler med derav følgende økt forbruk av relevante innsatsfaktorer og økte utslipp globalt sett.

Men som Kamerat Wizard sier, det er overveiende sannsynlig at selv den største idioten i elbil-industriken klarer å designe en sikkerhetsmekanisme som kan "repareres" igjen! A complete different matter er at det ikke skal store skaden til før en elbil havner på skarpahuagen, det er så enkelt som at det i mange tilfeller er krevende å reparere skader i og rundt batteriene. Krevende, i den forstand at vi snakker om ovselig mange arbeidstider, i tillegg er deleprisene helt avsindig høye. Ja, det har blitt dyrt å reparere konvensjonelle biler etterhvert også, sensorer her og der sitter utsatt til og så videre, legg til et par kollisjonsputer, så sprigner fort reparasjonskostaden rett til himmels! Men min subjektive oppfatning er at elbiler ligger godt an til den ikke så veldig gjeve førsteplassen her, ikke minst takket være moroa som følger med om det så bare er en bitteliten bulk i området som skjermer batteripakka!

Ellers har debatten omkring bruk av brukte deler blusset opp igjen i senere tid, det er lov å håpe på at det blir tatt grep for å unngå det som på alle vis er forkastelig: vraking av nesten-nye elbiler for skader som er ubetydelige i forhold til det som er "igjen" av resten av bilen. Men så var det dette med nesten-nye biler og garanti da....garantispørsmålet og unevnelige produsenter som stritter i mot bruk av brukte deler på deres biler utgjør en skikkelig stor barriere her!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-08 08:36:30 +0100

Finnes det i det hele tatt noe positivt med elektrisk bil ? Eller er min erfaring på snart to år helt feil ? Trenger jeg legehjelp ?? Min erfaring er at elektriske biler er overlegne på økonomien, brukervennlighet, komfort, ytelse og støy. Jeg klarer ikke å finne noe negativt etter snart to år. Er jeg blitt splitter pine gal ??

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-09 14:44:42 +0100

Nja, man kan sikkert finne noe positivt med elbiler, så lenge de går, så lenge man ikke bulker, er jo alt jolly fine! Men nei, elbiler er faktisk ikke overlegne på verken detene eller andre om man trekker det etter håret, det som alltid ellers: hva man gjør det til! Om jeg ennå hadde vært i arbe', hadde jeg kanhende gjort som kollegene og vurdert en liten og grei elbil, om ikke annet, så for gode sommerdager! Men for litt mer seriøse kjøreforhold, enn si litt mer seriøs bruk...som en liten svipptur herfra hjem til Mor Russland? Nada, da gruser dieselbrenneren en hvilken som helst elbil, spesielt når man kommer inn i de finske skoger og videre til russisk Karelia. Sånn er det bare, vi har alle forskjellige behov - også innenfor Norges grenser - stikkord: f.ex Nordland og Finnmark!

At vår gode venn Helmar gleder seg med elbilen sin, og ellers er så heldig at elblen fyller hans behov, ja det er en sann fryd og glede, måtte det vedvare! Likevel: i disse tider skal man ikke lukke øynene for at elbiler faktisk ikke er noen "løsning" på noe som helst. Tvert om: sett fra et miljømessig ståsted viderefører elbilene de problemen som følger med individuell transport. Jeg spår at vi på et punkt i fremtiden kommer dithen at vi må tenke annerledes når det gjelder både måten vi lever på - stikkord forbruk og miljøavtrykk - og ikke minst denne greia med transport.

Trådstarters utgangspunkt var nettopp dette med forbruk, her håper jeg virkelig at vi kommer dithen at vi i større grad satser på gjenbruk og ikke minst, på produksjonsmetoder og teknologi som gjør det mulig å bruke våre kjære biler lenger - gjerne over både to og tre tiår. Det er bare ikke bærekraftig å designe og produsere en såvidt ressurskrevende gjenstand som en bil på den måten vi har sett en stadig sterkere tendens til de siste 20 årene. Dette gjelder i stor grad for elbiler, men som vi vet, det gjelder også biler med konvensjonelle drivlinjer. Ikke minst dette med rust er noe som burde oppta flere: se hen til vår alles kjære VAG.....for ikke å forglemme: Tesla 3!

Nei, min gode Helmar, du er ikke splitter pine gal, men jeg tenker at dersom du og jeg overtok som diktatorer, ville vi nok begge sørget for å innføre krav til bedre rustebeskyttelse av biler som skulle selges i Norge :-) Såvidt vites har du Mercedes nå - det var såvidt jeg husker, den eneste fabrikanten som fikk tilnærmet "bestått" i en artikkel i "Motor" for en tid tilbake! Men også her tørker jo godstoffet inn over tid....husk ettterbehandling! Lykke til videre med Charmedesen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger