0

Hva med bilopphugging å kjøpe ny motor eller deler

spurt 2021-08-12 05:37:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, Har god erfaring med finndel.no altså bil opphuggerier når det gjelder ny motor. gir kasse osv.

Når bilen er over 10m år kan det fort bli for dyrt å kjøpe nytt, på bilopphuggerier er ofte bilene vert utsatt for kollisjon.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-12 15:26:49 +0100

updated 2021-08-12 15:28:55 +0100

Jeg er det beste eksempelet på at dette er en fantastisk god løsning, jeg elsker å gå rundt på en bilopphuger på leting etter deler og er ikke lenge siden jeg var der om så økonomien min ellers er utmerket. For noen år siden var dette et helt vanlig syn altså at folk var på bilopphuggeriet og hentet deler, man måtte skru de av selv men fikk de for en slikk og ingenting og var rene terapien og faktisk alltid spennende om man fant riktig bil og del og om den virket. Men som med alt annet når det kommer til buisness og firmaer som begynner å gamble på hvor mye man egentlig kan dra ut av en gammel del og begynner å spekulere i det ja da er jeg ikke sikker på at de har livets rett eller at det blir noen suksess. Valget er ikke spesielt vanskelig hvis du for en ny del med garanti betaler 1200 kr mens du på en gammel del kanskje må betale 800 kr og med sånn omtrent ut døren garanti. Denne bransjen med brukte deler må kanskje modnes litt slik at det virkelig er reelle besparelser med å gå den veien ellers er jeg redd det er sjakk matt. Sikkert mange som har innvendinger her men jeg har rimelig kontrol på hvordan de oppererer så hvis noen har motsigelser så kom gjerne med de :-)

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-12 16:50:05 +0100

updated 2021-08-12 16:51:29 +0100

Ja, hoggerier er en god ting, enighet er en fryd! Det eneste dumme er at det er altfor mye kjekt å se på der, og selv griper jeg meg i å få en tåre i øyenkroken innimellom, det er jo altfor ofte biler som burde vært på veien i mange år til som står der! Ellers har Kamerat Wizard et godt poeng, mange hoggerier priser seg bokstavelig talt ut av markedet. Min subjektive oppfatning er at en hoggeridel bør koste et sted mellom si 1/5 og 1/3 av en ny del, da snakker vi vanlig norsk pris. Er prisen høyere, ja da velger man heller å kjøpe deler fra f.ex Tyskland, med frakt og tollklaring via f.ex DHL får man delene på døra, kjenner til de som har handlet f.ex kamaksler, regreimkit, litt verktøy for drøye 1/7 av norsk pris - og den norske prisen...guess what...det var for KUN KAMAKSLENE!

I det hele tatt, det er ofte god timebetaling å gjøre litt research. Det gjelder forsåvidt også om man holder seg innenfor norske grenser, det er ikke uvanlig at deler med et annet innpakningspapir ligger godt under halve prisen sammenlignet med såkalte "originaldeler". Likeledes er ddet sånn at den som trenger skiver til sin kjære Audi, kan spare mye på å rusle over til VW-sjappa og kjøpe de samme skivene der! Forskjellen er at hos Audi er skivene pakket en og en, med feiende flott papir med ringer på! Hos VW er de pakka to og to, ikke fullt så flott papir! Og hos Skoda? Der kommer en bolk med skiver i en kassa med gråpapir som mellomlagspapir....gjett hva som er billigst :-)

The Bottom Line er at i de sistnevnte eksemplene kan det utmerket godt vise seg at nye deler i et litt annet innpakningspapir koster omtrent det samme som hoggerideler. Ingen absolutt regel, det finnes hoggerier som kjenner sin besøktid og ligger på et mer fornuftig prisnivå, men som sagt, akkurat som når man går i matsjappa for å handle på "tilbud", man bør ha et forhold til hva det man er ute etter koster hos "de andre"! Dernest er det dette med kvalitet da...man bør unngå Mikke Mus deler...men det er liksom en annen skål. Noe kynisk sett, styrer man unna Biltema, kan det fort gå greit! Ikke et vondt ord om Biltema, men akkurat denne greia med bildeler - kjøp alt annet - men ikke olje, bilrekvisita, bildeler der!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger