0

girkasse q7 2016

spurt 2021-08-14 02:00:45 +0200

Hei, jeg lurer på om du har vært bort i at automatgirkasse napper når den girer opp og ned mellom 4 til 7 gir kun i en fart mellom 40 og 60 kmt og fra ca 1000 - 2000 omdreininger. Girkassen girer ellers som en drøm, når jeg gir på. da er det sømmløs giring.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-14 12:44:55 +0200

Nei, men jeg tenker at en del av forklaringen ligger i at du har en bil med en helt annen momentkarakterisitikk enn det som er "vanlig" når vi snakker DSG og 7-trinnskassa. Rett nok vil du ha en helt annen og sterkere girkasse enn det som ellers blir levert i andre drivlinjer fra samme konsern med 7-trinns DSG, men jeg tenker at her kjører du på en måte som gjør at du lokker frem en "bug" i girkassens styringsprogram. Det må understrekkes at jeg tenker at du kjører helt normalt, du gjør altså ikke noe som provoserer frem et problem: problemet ligger i girkassens styringsprogram - subisidært i det være seg et elektromekanisk eller mekanisk problem i selve girkassen.

Det "enkleswte og billigste vil være om det er knyttet til styringsprogrammet, med en oppgradering som løser dette. Det bør et Audi merkeverksted ha kontroll på. Og nei, jeg har aldri opplevd dette med 7-trinns DSG, ja, girkassa girer ikke alltid like mykt, men det du beskriver med at den girer opp og ned, det antyder at styringsprogrammet er en smule over-ivrig. Det skal tilføyes at vår konebil med DSG har drøye 150 hk og uhorvelig mye mindre dreiemoment enn det du har under panseret på din bil, men prinsipalt sett, det du beskriver skal strengt tatt ikke kunne skje. En helt annen ting er om det er noe man trenger å bekymre seg om - men jeg ville absolutt innhentet råd fra et merkeverksted her, gjerne også et verksted som har spesialisert seg på automatkasser.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-15 10:14:25 +0200

Det viktigst her er å finne ut om problemet egentlig er fra girkassen og ikke fra fks motor eller drivaksler og diffrensialene. Noen ganger kan man sikkert kjenne litt napping ved giring i lave turtall og ved lave hastigheter men du må tenke tilbake og se om det er en tilstand som stadig forverres. Et oljeskift på girkassen er alltid verdt et forsøk og så kan man hos Audi gå inn i elektronikken og fortelle girkassen at den har fått ny olje slik at girkassen oppdaterer sine parametere. Oljeskift på en automatkasse er alltid bra å utføre og da gjerne med nytt filter hvis det ikke er for komplisert å bytte. Et verksted som spesialiserer seg på automat kasser vil mye lettere kunne diagnostisere et problem og målrettet kunne finne ut om det er noe galt med kassen din. Kanskje de sier at det er helt normalt og ikke noe å tenke på fordi alle Q7 med denne kassen opplever det samme som deg.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger