0

Ford Transit turbo lyd

spurt 2021-09-01 01:18:52 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg har kjøpt meg en citycamper merke Karmann Dexter 560 som er laget på en Ford Transit 2020 modell. Motor er en 2.0 ecoboost 170 hk 4x4 manuel gir. (Dere har skrevet en artikkel om en litt eldre modell i en artikkel fra 2018) Når jeg mottok bilen hørte jeg ikke turboen, men rundt 13.000 km la jeg merke at det var noe lyd fra den. Den høres såpass godt at det begynner og bli noe plagsomt, selv om vinduene er luket og musikk står på. (Ingen skranglelyd men en høylytt turbohyl / plystelyd hvis det er forståelig) Er dette normalt for en diesel bil eller er dette noe jeg bør kontakte Ford om?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-01 06:53:19 +0200

Nå har det seg sånn at det ikke er uvanlig med en plystrelyd fra en turbo, har selv hatt en av den sorten som etter mitt hode ga en helt herlig plystrelyd når den økte! Dog ikke plagsom - i frekvens og amplitude var det en "godlyd". Det er tydeligvis ikke din, og avhengig av turboens konstruksjon, enn si lydens karakter, kan det være et problem. Jeg ville tatt en telefon til Ford, eventuelt kjørt innom et verksted og fått gutta boyz som kjenner disse bilene, til å prøvekjøre bilen, ikke minst fordi dette etter hva jeg forstår, er en bil som fremdeles er under garanti. Et enkelt, fornuftig tiltak som ikke koster stort, om ikke annet, så gir det deg kanhende bedre nattesøvn. Ellers tenker jeg at når du beskriver det som et såpass markant problem som du gjør, ja da er neppe helt innafor!

Et PS: om dette er "normalen" ifht turboen, og dette mot formodning er en lyd som har vært der hele tiden, kan det være at årsaken til at du legger mer merke til den over tid, er at du er i en alder der du begynner å høre dårligere. Et av paradoksene med redusert hørsel i deler av frekvenspekteret, er at man opplever støy i omgivelsene som mer problematisk enn tidligere. Det er en liten mulighet for at det kan være noe der, har vært i den situasjonen selv en god stund. Ha iallefall tanken i bakhodet om du er i din beste alder, eventuelt jobber i et miljø med mye støy. Vi krøsser fingra for at problemet er knyttet til turboen, det er enklere å reparere! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-01 12:01:20 +0200

Er lyden fra turbo plagsom så er det nok en skade på eksos skovelen eller kompressor skovelen, joda Mr N Wolf Har rett at noen turboer lager litt plystre lyd uten at det nødvendigvis er noe galt. Jeg hadde en plystrelyd på en Focus jeg kjøpte og ved nærmere inspeksjonn så var det en bit av eksos skovelen som hadde knekket av og således ble det å bytte midt stykket i turboen men fikk det fra Ebay så ble ikke spesielt dyrt. En annen ting som lager mye lyd er nok utette pakkninger og slanger så du må nok prøve å få ihvertfall lokalisert hvor problemet kommer fra og er nok ikke alltid turbo som et problem her. Kaster du bort kanskje 15-20 000 kr og oppdager at det bare var en slange klemme som ikke var ordentlig tilskrudd så får man lett en annen farge i fjeset ved at obs kanskje jeg skulle ha tatt litt reasearc her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger