0

Bil, når man bor i skogen

spurt 2021-09-16 08:01:52 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg trenger litt råd og hjelp for valg av en bil jeg kan stole på. Veien min fra huset og opp til offentlig vei, har ca 100 meter med bratt bakke med svinger(rundt 12-16 prosent stigning) og 2-300 meter med grusvei som blir fort ødelagt av regn feks.

Ikke opplevd vinteren her, så er ekstremt spent på hvordan den blir.

Er på utkikk etter en bil med høy bakkeklaring og ikke noe jalla 4x4 system.

Sett litt på pickuper, feks Ford Ranger med 200 hk motoren, men usikker på hva slags 4x4 system Ford bruker? Isuzu d max leser jeg er en favoritt pickup. Men funker den her?

Men må si jeg synes pickuper er ekstremt overpriset her til lands, eller tar jeg feil der?

Bmw X5 har jeg også sett litt på.

Andre biler som er bedre for mitt bruk?

Budsjett er på opptil 300 000 kr.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-16 10:10:11 +0200

updated 2021-09-16 14:39:05 +0200

De fleste pickuper har samme 4x4 system altså med innkoblingsbar firehjulstrekk og lavserie. Skal du ha Ranger så ja 200hk fra kanskje 2015 burde være innenfor. Bmw X5 er nok mest for landevei og ville nok ikke utsatt en sånn for dine forhold over tid. Vil du ha mest komfort skal du kanskje se på en VW Amarok med automat da får du litt i pose og sekk fordi om du jo lett merker at det er en pickup. Ellers er Discover 4 et alternativ og får du tak i et bra behandlet eksemplar så kan man faktisk ha et helt greit bilhold men er ikke for de spesielt nervøse av oss.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-16 16:36:46 +0200

Tja, om du bor et sted med snørike vintere - finnes faktisk ennå - vinteren er IKKE avskaffet - kan det verta mykje morosamheter i vente her! Jeg tenker at du burde investere i traktor med brøyteskjær like godt først som sist, alternativet er selvfølgelig f.ex en Toyota HiLux med brøyteskjær, enn si en god gammel Lada Niva som nummer-to bil og brøytebil, en av mine venner har faktisk den komboen der borte i utmarka nord for Skien! Jeg ville vel kanhende sjekka litt hvordan forholdene EGENTLIG var først, gjerne med andre som har bodd i samme traktene, kanhende du som du forsåvidt er inne på, må ha en bil i den robuste enden av skalaen. Da er det som kamerat Wizard er inne på, kun Landrover som duger om du skal ha noe i retning av premium-SUV, og skal du ha pocuk, ja da bør du gå for det mer robuste segmentet. Men så er det om du trenger bakseter eller ikke....og hvordan kjøremønsteret og behovene ellers er....kanhende du blir så lei av å bo der ute i skauen etter det første året at du søker politisk asyl og oppholdsløyve i mer "bynære" strøk etter den første vinteren!

Jeg bor jo på landet sjæl, i snørike vintere - det har det vært noen av opp gjennom åra - ja da har både riksveien som bringer oss til mer bynære strøk vært stengt, og toget har stått! Jeg sleit mer enn en gang som et dyr for å måke meg ut fra huset, der møtte jeg bokstavelig talt offentlig fattigdom og norsk vintervedlikehold på sitt aller beste, ubrøyta vei frem til hovedveien gogutt, hele eller deler av strekningen på 3-4 km fra her hvor jeg bor i "sentrum" av et lite tettsted! Helt fantastisk, og tro meg, når været står på er snøfonner på en meter og mer lynraskt på plass, på rekke og rad! Siden jeg er født under en heldig stjerne, ble det mindre snørike vintere så snart jeg kom på den lyse ideen å kjøpe meg snøfreser og bil med firehjulstrekk, i den rekkefølgen! Bank i bordet, de siste åra har vært greie! Men be advised, du kan IKKE uten videre kjøpe deg ut av de problemstillinger som følger med noen hundre meter med privat vei frem til hovedveien!

Det beste alternativet jeg kan tenke meg, er som du forsåvidt er inne på: en litt robust pickup, gjerne med brøytekjær, husk endelig å sette opp BRØYTESTIKKER mens du ennå ser veien, og ta det derfra! Jeg kan også anbefale KJETTING til alle fire hjul - mens jeg ennå var i arbe' brukte vi BÅDE Landcruiser og dess like OG kjetting på alle fire for å komme opp til fjelltoppstasjoner med veiforbindelse - det gikk iallefall når vinteren var på hell eller på høsten, men mesteparten av vinteren var det altså snøscooter som gjaldt - kanhende du er "der" du også! Er det for heftig, ja da må du heller satse på å ha en traktor - også med brøyeskjær - attåt! Lykke til - hatten ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger