0

Hvilke dekk passer bilen min best?

spurt 2021-09-23 04:01:23 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg har en Skoda Superb som jeg er meget godt fornøyd med, så vi skal ikke fokusere så mye på bilen nå, men har likevel et bilrelatert spørsmål. Hvilke dekk, både sommer og vinter, passer bilen min best? Hører Ford har reklame på radioen i dekkskiftesesongen om at de vet hva slags dekk som er skreddersydd til sine biler, men er dette noe som er sant eller er det bare en myte, og du kan trygt velge de dekkene som har kommet best ut i forskjellige tester? Takk for svar, med vennlig hilsen Alexander.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-23 09:32:08 +0200

Du tar selv avgjørelse om du ønsker pigg eller piggfritt og deretter hvilke egenskaper du liker best med sommerdekk fks at de skal være støysvake osv. I vognkortet ditt står det dimensjon og alternativer samt hvilken load og hastighets index de skal ha så du trenger knapt å tenke på mere enn dette da dekkverksted ordner resten for deg. Ønsker du råd fra Skoda forhandler ja så innhenter du råd fra de men om de vet best tja det er nok et annet spørsmål og de vil jo fremme dekk de selv selger. At Ford har laget en liten radio reklame der de sier de vet best hvilke dekk som passer deres biler er nok mest en sannhet med modifikasjoner og du skal nok ikke henge deg for mye opp i det.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-23 10:02:16 +0200

Nja, det er en viss sannhet i dette: i noen tilfeller vil en gitt profil, en gitt dekktype kunne fungere bedre på den og den bilen, men det er slett ikke noen dramatiske forskjeller. Noe kynisk sett, er du fornøyd med de dekka du har nå, så kan du trygt kjøpe samme sorten neste gang. A complete different matter er det at variasjonen i egenskaper er brutal - mye større enn det "poengsummene" i disse mer eller mindre subjektive dekk-testene tilsier! Ja, jeg leser dekktester jevnlig, men de siste åra har jeg blitt mer og mer skeptisk: det er ikke riktig like heftige testprosedyrer lenger, der man for si 30 år tilbake inkluderte en hastighetstest av den heftige sorten, og ellers faktisk virkelig satte dekka på prøve, er det i dag mer "føles-sånn-og-sånn" tester. Det blir rett og slett mye subjektivt, der man skal lese testene nøye for å få en pekepinn som gjør det mulig å skille klinten og hveten.

Et eksempel er en unevnelig sommerdekk-test som ble publisert for et halvårs tid siden: der kom et sommerdekk fra Taiwan ut som "best i test", danka ut både Michelin og Nokian og Conti og hele hurven! Men når man leste litt nøyere....viste det seg....ikke overraskende....at dette Taiwan-dekket fortsatt hadde de egenskaper som kjennetegner Kina-ræl........! Det ga bare ikke de utslagene det burde ha gjort på poengsummene....testen var basert på subjektive kritierier der testteamet etter mitt syn nok burde ha gått kriteriene litt etter i sømmene! Enhver test, enhver måling, bør i utgangspunktet være reproduserbar - også om et annet team gjør den samme jobben. Vel, den aktuelle testen oppfyllte helt klar ikke dette grunnleggende kravet! Det er der man må sette seg ned og finlese premissene og vektlegge de egenskaper som betyr noe for oss som har kjørt en stund - det er tross alt deg selv som kjenner din egen bil, ditt eget kjøremønster, best.

I hine dage kjørte jeg motorsykkel av en hissige sorten, da betyr dekk uendelig mye mer, det er bokstavelig talt forskjellen mellom liv og død. Med bil er det ikke riktig like kritisk, men nær opp til, det er tross alt ikke store flata det er snakk om! Og denne flata avgjør om bilen blir hengende på veien i svingene eller går rett frem....eller om den går åt vilket håll som helst når du begynner å få opp farta....enn si er av den sorten der banen rett og slett slipper når det blir litt varmt - enten på en sommerdag eller når du er på tur an der Autobahn og har et litt høyere tempo enn ellers! Ja, stort sett kjører vi jo fornuftig og defensivt, for all del, og når sant skal sies - i Norge ligger vi på andreplass på den gjeve lista over land som har LAVEST gjennomsnittshastighet i veinettet, mao er det kanhende "ikke så farlig" - eller? Joooo....der kommer dette med dårlige veier....vær....og ikke mninst...denne lille bagatellen med at det er veldig greit å ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger