0

Challenger bobil, Ford 2 l.

spurt 2021-10-13 12:06:32 +0200

anonym bruker

Anonym

Ved Eu-kontroll i sommer , blei det skifta skiver og klosser foran. På første tur etterpå , gikk bremsene varme. Tur over Suleskar ned til Setesdal og etterpå ned til Dalen. Merket at bremsene mistet kraft, kjente lukt , og skjønte at det var varmgang. Det blei konstatert varme bremser etter å ha kommet ned. Det samme skjedde ned til Dalen. Har mange års erfaring med bobil. Samme strekning er kjørt mange ganger uten at varmgang har vert noe problem. Tok opp saken med verkstedet. Det eneste tilbudet derfra var: De kunne ta bilen inn på verksted, sjekke om det noe feil med monteringen. Jeg måtte betale for tiden på verksted. Jeg avslo, da jeg anså det som lite sannsynlig at noe var montert feil. Verkstedet er i kjeden Mekonomen.

Har hørt om diverse erfaringer med varme bremser, M.a. om forskjellig kvalitet på klosser/skiver, samt at kombinasjon med forskjellige produkter kan medføre problemer.

Problemet er ikkje større enn at jeg kan leve med det, men det finnes nedkjøringer som er mer krevende enn disse strekningene også, f.eks. Trollstigen eller Strynefjellet.

Har du noen ideer om hva problemet kommer av ?

Kan nevne at jeg sjenerelt kjører rolig og forsiktig med bobil. Den aktuelle vekten på bobilen er godt innenfor godkjent totalvekt, ca 3-400 kg under.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-13 13:00:52 +0200

Jepp her er normalt at når bremsestempel presses tilbake for å få plass til nye skiver og klosser så presser man også inn rust og oppsamlete forurensinger inn i caliper slik at det går tregt. Jeg renser alltid bremse stempel før jeg presser det tilbake i caliper da jeg vet av erfaring at det betyr trøbbel. Du skulle nok latt verksted sett på om de hadde gjort feil, joda Mekonomen er nok en kjede man kan stole på de og vanligvis går det greit at stempel presses tilbake uten å rense stempelet men noen ganger går det galt også.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger