0

Er en eks-militær Geländewagen en god ungdomsbil

spurt 2021-10-18 09:42:01 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, Jeg fyller snart 18, og er på leting etter en pålitelig ungdomsbil med god framkommelighet og god driftssikkerhet. Har sett på Toyota Land Cruiser, men disse får fort en høy prislapp. Ute på Finn.no ligger det stadig vekk noen eks-militære "børs-traktorer" til en hyggelig pris. Er dette gode kjøp, eller er det snarveien til økonomisk ruin?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-18 13:23:21 +0200

Jeg vil anbefale at du kommer litt ned på jorda og foretar en realitetsvurdering av hvilke midler du har til rådighet, både i forhold til innkjøp, men også i forhold til drift og vedlikehold. For ikke å snakke om hva i alle dager som gjør at du bare "må ha" en svær off-roader med capibility for å krysse Sahara eller noe annet festlig! Litt overkill for å kjøre til og fra jobb med liksom - eller til og fra videregående skole! For ikke å snakke om til og fra det lokale gatekjøkkenet.

For, innkjøpsprisen på denne sorten biler i grei stand er naturlig nok skyhøy. Og nei, det er på ingen måte billig verken å eie dem eller kjøre dem! Drift og vedlikehold har sin pris! Og ja, Mercedes Gelende-traktor kan du i noen tilfeller få meget billig, men det er faktisk en hel gullrekke med gode grunner til at dritten er billig! Som du fornuftig nok er inne på, dette er en sikker snarvei til både økonomisk ruin og en solid dose gråt og tenners gnissel! En f.d kollega har faktisk kjøpt ikke bare en, men TO støkker! Hvorfor? Jo....da har han DELEBIL ser du! I tillegg har han grei inntekt, han er ungkar og sprellemann, nå rundt de 60, i tillegg har han i sin grønne ungdom gått i lære som mekaniker og holdt kunnskapen sånn nogenlunde ved like siden! Han er mao en av dem som fortjener betegnelsen Meget Avansert Garasjemekaniker! I tillegg har han verktøy nok til å starte et middels automobilverksted og sannsynligvis også tilgang til et f.d tungbilverksted på en dekomomisjonert flyplass når han har lyst til å skru litt. Når du sier "ungdomsbil", er det overveiende sannsynlig at du mangler det aller meste av de tingene denne karten har tilgang til.

Du bør mao sitkke fingeren i jorda og velge en grei og pålitelig, helt ordinær bil som din førstebil. Hadde nær sagt, om du vil ha noe "annerledes,", kjøp deg heller en Volvo Amazon eller en firkant-Volvo, da lærer du å skru på en god måte, og du slipper å ruinere deg. Du lærer også å kjøre som folk, hvis du idiotkjører med en veteranbil, ja da straffer det seg lynraskt! Og vil du ha noe nyere, se i retning av f.ex en Golf, da får du både en morsom bil å kjøre og en relativt grei bil å skru på! Lykke til! Et PS: vil d lære å skru sjæl, kjøp det GODT verktøy - litt etter litt! Unngå det billigste! Skaff deg gjerne også en verktstedshåndbok, eventuelt Hanyes-bok, for den bilen du måtte velge. Det gjør dels livet enklere, dels lærer du litt etter litt - det blir litt som en lærebok!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-18 19:44:49 +0200

Mye bra argumenter fra Mr N Wolf men jeg ville aldri kunne anbefale en bil for en med ferskt førerkort som ikke minst har Abs og Airbags men gjerne også virtuelle krykker som Esp men da må man på noen biler faktisk opp i kanskje 2007-2008 modeller men er verdt det, Amazon og 144 blir for forhistoriske og egner seg best for de som ønsker en veteran lik den de kjørte i fra barnsben av og mest bruker den til kosekjøring og kanskje Volvo treff en gang i blant. Selvfølgelig er en Gelendewagen økonomisk ruin for en 18 åring men er Røkke eller Witzøe onkelen din så kan det jo gå bra.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-19 11:59:29 +0200

Kloke ord fra Kamerat Wizard, både ESP og ABS er selvfølgelig en fordel! Det kan bli for mye av dette med "annerledes" også! Men jeg lot meg rive med når jeg så ordet "Gelendewagen" lyse opp for mitt indre blikk! For en som bare MÅ HA noe annerledes - og en god porsjone helvete og problemer med på kjøpet - ja da er Gelendewagen, spesielt en ex-mil av sorten, helt fantastisk! Derav anbefalingen om Volvo Amazon osv! En medstudent et sted på veien hadde forresten en Volvo PV som var dobbelt så gamme som ham selv som "ungdomsbil", så det går an! Men han var av den sorten som kjørte veldig, veldig pent og forsiktig, det hjelper! Om du IKKE er av den sorten, ja da bør du velge f.ex en nyere Golf med ESP, ABS, kollisjonsputer, stålbjelkere i dørene, ja hele pakka! Det er en klar fordel uansett om man kjører i grøfta sjæl eller får en idiot i fleisen! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger