0

alberto2@broadpark.no

spurt 2021-10-30 16:11:37 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg har en 2011Peugeot 3008 reg SV11661, jeg skulle fylle olje i girkassen men etter sååå mye leting kunne jeg ikke finne på fylling plugg, håper du kan hjelpe meg, på forhold takk Mvh Alberto

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-31 07:41:50 +0100

Vet jo ikke hva som har skjedd med girkassen din siden du føler at du må etterfylle du har kanskje kjørt på noe som gjør at oljen lekker ut. Eller skal det ikke være nødvendig å etterfylle hverken på manuell eller automat og det heter seg gjerne at de er filled for life men det er ikke helt riktig da en automat gjerne trenger et skift hver 90-100 000 km mens en manuell kasse ofte blir spiker med samme orginale oljefyllingen som den kom med. Uansett så er det skjelden på nyere biler at man kan peile oljen da det er en prosedyre som å følges med riktig temperatur på oljen og man fyller da gjerne etter til det renner ut av en nivå plugg mens bilen går for en bil med automat mens en manuell etterfylles mens motor er avskrudd.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-31 10:56:00 +0100

Ja, som vår gode venn Kamerat Wizard sier, det er flere variable her, og en av dem er om det dreier seg om at du vil utføre et oljeskift selv - eller av en eller annen grunn mener det er på tide med etterfylling. Uavhengig av hva som måtte ligge bak her: om du ikke finner påfyllingspluggen eller for den sakens skyld, vet hvordan du skal finne ut av det, vil jeg på det sterkeste anbefale at du somet minimum søker kvalifisert råd fra et autorisert verksted! Det ligger liksom litt mer i dette enn bare å finne hølet og hive på et eller annet som ligner på olje, og tro meg, du vil helst slippe å oppdage hva som kan gå galt om du fyller feil olje, for mye olje eller for den sakens skyld, ikke følger rett prosedyre.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-11-01 09:43:16 +0100

updated 2021-11-01 09:45:12 +0100

Mange kloke ord ovenfor. Når man skal gå i gang med å skifte olje på en girkasse må man alltid FØRST finne fyllepluggen, og det skal være en der. Grunnen til det er som nå kanskje i ditt tilfelle. Du har tappet oljen, men finner ikke hullet til å fylle på! Eller være ofte så ruster fyllepluggen eller skruen blir rundet av så Vipps så har du et KJEMPEPROBLEM! Derfor skal fyllepluggen alltid tas ut først så du er sikker på at du kan fylle olje tilbake.

At du ikke finner fyllepluggen er underlig. Jeg ville tatt en god dose bremserens og vasket kassen så finner du nok den til slutt :)

Håper dette hjelper deg noe, og til neste gang så vet du hva du FØRST skal gjøre!

Hilsen, kamerat Samiano

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-11-01 13:28:05 +0100

Yepp som Kamerat Samiano nevner så ta alltid ut fylleplugge først ellers sitter du bare der tom for girolje, joda det kan være noe knep med å fylle igjennom lufte hullet men det blir et lurveleven å få til for en hobby mekaniker uten de store resurssene og desuten må du søke opp helt nøyaktig mengde på google før du setter igang.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger