0

fettkopper

spurt 2021-11-27 19:04:13 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg skiftet til sommerdekk i dag, og oppdaget at bakhjulene ikke har fettkopper i senter av trommelen. Typisk nok ble jeg i tvil om de var der da jeg skiftet i våres. Det er jo fettkopper foran. Skal det ikke være fettkopper bak - eller har de aldri vært der?
Bilen var på verksted i mai og fikk skiftet tromler/skiver bak. Da var tromlene demontert, og fettkoppene kan ha blitt fjernet/ikke montert på igjen. Men de mangler på begge sider. Skal det være fettkopper bak? Må jeg gå tilbake til verkstedet og be om å få det ordnet?

Med hilsen Bjørn Wrige

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-27 23:27:49 +0100

Bak har du ikke fettkopper. Der sitter det tette lager som er smurt en gang for alle.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-11-28 11:48:07 +0100

Som Kamerat Helmar sier, moderne biler har hjullager som er smurt en gang for alle. Når det er sagt, sånn har det vært en stund, den siste bilen jeg kan huske som hadde fettkopper, var min kjære Moskwitch fra 1974, hvorfor kan man undres over, for inne i akslingen satt det kapslede hjullager som altså ikke trenger "smøring" på gamlemåten! Kanhende det var noe som hang igjen fra tidligere, Moskwitch produserte tross alt både den "gamle" modellen for innenlands bruk og eksportmodellene på samme produksjonslinjen. Og Moskwitch 412 ble tross alt produsert over mer eller mindre samme lest fra tidlig 60-tall til slutten av 70-tallet - på godt og vondt!

Min Lada fra -74 hadde ikke smørekopper, og på vestlige biler har jeg ikke sett smørekopper siden tidlig 60-tall. Når vi vet at Mercedes alltid har ligget helt i tet, bokstavelig talt langt forut for sin tid på de fleste punkter, ja da kan du være helt trygg på at Mercedes har hatt "nymotens" hjullager som altså er kapslet og "ferdigsmurte" gjennom flere tiår! Enkelte ting er bedre nå!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger