0

Hvilken firmabil skal jeg velge?

spurt 2021-12-07 12:50:58 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Jeg skal ha firmabil i jobben, den kommer jeg til å ha i ca 4 år, og valget om hvilken er litt vanskelig å ta! Før budsjettforhandlingene var elbil veldig interessant. Derimot ser jeg på fordel nå som såpass liten at jeg nå sterkt vurderer ren fossil / hybrid kontra el. Samtidig er jeg bilinteressert, glad i nyheter og redd for at jeg skal velge noe som fort kan føles gammelt mtp teknologi og utvi? Leveringstid på nybil finner jeg også litt utfordrende, -6 mnd.

Biler jeg har prøvekjørt og vurderer er eks: Volvo XC 60, BMW X3, Mercedes GLC, Audi A6 / A6 Allroad/ E-tron, Ford Explorer. Ser at de tyske merkene har en ok inngangspris, men at den fort blir høy med diverse ekstrautstyr.

Derimot finner jeg valget litt vanskelig. Hva som er viktig for meg: 1. Kjørekomfort (ca 30 000 km i året. 2. Forutsigbarhet (bilen må fungere til enhver tid) 3. Sportslig, ligger bra på veien, litt akselerasjon 4. Fire-hjulsdrift og fremkommelighet 5. Plass (Er kun meg, men har med meg litt i jobben i tillegg til at jeg er en del på tur) 6. Listeverdi på bilen, opp til 900 000,-. (Økonomi) 7. Ok med ekstrautstyr (Varme i seter, adaptiv cruisecontroll, forvarme bil, lys, appfunksjoner etc.. 8. Trekke tilhenger

Kan du hjelpe meg med å ta valget? Er det noe annet jeg bør vurdere? Mvh Ole Kristian

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-12-07 15:39:36 +0100

Tja, jeg ville vel tenkt i retning av en helt ordinær Audi A6 stasjonsvogn her med 3.0 TDI og quatro. Rett og slett fordi denne bilen er mest harmonisk i den gullrekka du nevner, kal ldet gjerne den beste allround-bilen! For meg blir også alt som minner om SUV helt feil, dette med "høy bakkeklaring" og "flott SUV-design" gir uvegerlig dårligere egenskaper på andre punkter. Og nei, høy bakkeklaring er ikke en betingelse for god fremkommelighet - alfa og omega her er dekka! Nå sier du ikke noe om du må ha fremkommelighet for å kjøre på krøtterstier, men normalt sett er det vinterforhold som er bakgrunnen for å sette dette på lista. Der er det så enkelt som at dersom det er for mye snø for en Audi Quatttro med ordinær bakkeklaring, ja da bør du holde det hjemme!

Mhå utstyrslista ville jeg prioritert det funksjonelle, herunder automatgir, adaptiv cruise og dieselvarmer, "appfunksjoner" er ærlig talt noe jalla man ikke trenger til noe som helst! En ting mhp TILHENGER: om du jevnlig trekker halvannet tonn eller mer: tenk manuell kasse!

Og ja, A6 er en konservativ bil, om du vil ha det nyeste nye som "føles" deretter, ja da må du se i helt andre retnigner enn det du skisserer over! Men da mister du sannsynligvis flere viktige punkter på lista forøvrig! Og med 30.000 km i året - antagelig en del langkjøring i jobben - ville jeg ikke engang tenkt tanken på elbil - stikkord "ladekø" hhv "ladetid". For deg er ikke lange ladestopp bare tapt tid, det er også penger tapt - det er IKKE "greit" å sitte og "jobbe" i bilen i si en time eller to pr dag et par hundre dager i året! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger