0

Toyota auris

spurt 2022-01-08 20:32:20 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei e kjøpte Toyota Auris 2019 mod .Den kjøpte jeg hos en uavhengig forhandler . Det jeg trodde var at alle biler i Norge hadde 5 års nybilgaranti fra importøren eller fabrikk . Men det visste seg at det er den lokale forhandleren som gir garanti ikke Toyota sentralt . Så dermed så har jeg kjøpt en 2 og en halvt års gammel bil som har gått 50 000 km som ikke har garanti hos Toyota og den uavhengige lokale forhandleren henviser til Toyota. Dette visste jeg ikke er dette en velkjent problemstilling ? Bilen er norsk og alle servicer er fulgt .

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-01-09 13:15:42 +0200

Her ville jeg undersøkt nærmere og bedt både forhandleren og Toyota Norge om en forklaring. Ja, det kan være en nesten-ny bil som er bruktimport eller sogar ny og parallellimportert, det siste kan man gjerne kalle "gråimport", men er bilen importert gjennom Toyota Norge som ny - ja da gjelder Toyotas fabrikkgarantier. Ta gjerne frem kjøpekontrakten også - dette er et forhold som skal være uttrykkelig opplyst, og så alvorlig at det tenderer til å være det som henhører til "vesentlig mangel" - altså grunnlag for å forlange heving av kjøpet. I såfall er forbrukerklageutvalget neste instans om du ikke kommer til en form for enighet med selger som gjør deg fornøyd. Og nei, dette er ikke en "velkjent problemstilling", om selger selger bilen som "norsk" regner kjøper automatisk med at bilen har fabrikkgaranti - om ikke annet er - uttrykkelig - opplyst. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger