0

Avslutte leasing

spurt 2022-01-10 13:16:53 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny

Firmaet mitt har en leasing avtale på en Hyundai, billeverandøren er gått konkurs og nå krever finansieringsselskapet at jeg må kjøpe ut bilen etter endt leieavtale. Tilbudet de gir ligger 20-30000 kr over biler som ligger på Finn. Kan de kreve at jeg kjøper den ut etter endt leieavtale?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-01-10 15:10:39 +0100

Nja, er man tilstrekkelig frekk og freidig, går det an å kreve både det ene og det andre, men man skal ha en form for hjemmel, det være seg i form av lov eller forskrift, eller mest aktuelt her: gjennom leasing-kontrakten. Det er den første tingen du bør finne frem, før du eventuelt sjekker med NAF hvem som er nærmeste juridiske samarbeidspartner. Selv om du ikke skulle være medlem, pleier man å være greie om du bare spør fint. Er du medlem, har du det som kalles "fritt rettsråd", mener det dreier seg om inntil halvannen time, det burde være mer enn nok til å finne ut hva som er korrekt i denne saken. Ut over kjøpekontrakten ville jeg sørget for å sjekke finn.no og ta ut relevante utskrifter som dokumenterer det du sier om pris-tilbudet...greit å ha om det mot formodning skulle vise seg at det foreligger en klausul som sier noe om at du MÅ kjøpe ut bilen. Uten å foregripe for meget her: for meg fremstår det som høyst uvanlig at en leasingavtale skulle inneholde en slik klausul som en form for "konkursbeskyttelse" for finansieringselskapet. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger