0

Vw caddy 1.6 tdi

spurt 2022-01-26 23:13:42 +0200

anonym bruker

Anonym

Hallo jeg har ett spørsmål angående frostvæske på bilen min det blir borte og jeg fyller på hver måned og jeg finner ikke ut hvor lekasjen er og jeg kjenner ikke mye lukt på utsiden av bilen. Mvh Trond Arne Løkken

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-01-27 11:24:57 +0200

Vel, når du fyller på en gang i måneden, snakker vi om et "svinn" i størrelsesorden noen få desiliter. Om vi snakker om en lekkasje, vil det ikke være spesielt synlig, kanhende du vil kunne finne spor over tid, med "tid" tenker jeg på flere måneder. Det betinger imidlertid at kjølevæska som lekker ut, fordamper der den kommer ut eller på annet vis etterlater seg spor. En liten lekkasje som arter seg som f.ex damp eller små dråper som presses ut under trykk og gjerne går "rett ut" i luft, vil ikke etterlate seg noe særlig med spor! Tilsavrende vil det være vanskelig å få øye på en ørliten lekkasje i radiotoren eller varmeveksleren i klima-anlegget. Og nei, noen desiliter i måneden vil ikke nødvendigvis gi spesielt mye lukt verken inne i eller rundt bilen. Når du sier at du ikke kjenner "mye" lukt" på utsiden av bilen....vel....om du i det hele tatt kjenner det være seg godlukta fra frostvæske eller for den sakens skyld, den karakteristiske lukta av noe "skittent" kokt vann - kan sammenlignes med lukta som oppstår når du har akvarium og koker steinene for å få dem rene inniemellom - ja da er det overveiende sannsynlig at vi som du er inne på, snakker om en en ordinær lekkasje fra kjølesystemet. Fremfor å lete etter en ørliten lekkasje, ville jeg nok prøvd med radiatortetning, ta en tur innom Bil-Extra eller THansen, der har de litt bedre "godstoff" enn våre ellers gode venner på Biltema. Verdt et forsøk, men NB, følg bruksanvisningen på boksen!

Jeg går forøvrig ut fra at du har sjekka at alle slangeklemmer er strammet til og at slangene er tredd innpå som de skal. Forøvrig regner jeg også med at du har tenkt tanken på at roten til lekkasjen kan være en lekk topp-pakning. Heller ikke det er alltid like lett å oppdage, men sjekk olja, kjølevæske i olja vil normalt sett prege undersiden av oljepåfyllingslokket rimelig kjapt, stikkord grått belegg under lokket. Ellers vil det også prege olja i noen grad, og et par desiliter i måneden - det vil bokstavelig talt vise igjen her! Det kan også gi seg utslag i form av mer vann ut eksosen enn vanlig, men så var det dette med vinterhalvåret da, det er liksom en tid der det vil være kondens i eksosen uansett. Og nei, radiatortettning og annet godstoff fungerer på kjølesystemet ålright, men det ordner IKKE opp i en lekk topp-pakning.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger