TV 2 Play
Min konto
0

Rekkevidde på el kjøring

spurt 2022-02-01 10:35:22 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei

Har nylig gått til innkjøp av en ny Ford Kuga ladbar hybrid. I annonser og av det jeg kan lese har den en elektrisk rekkevidde på 64 km. Jeg har ladet bilen flere ganger men får ikke lenger rekkevidde en ca 35 km. Det skal nevnes at det ikke er veldig kaldt, vært oppe i 6-7 plussgrader. Kan det stemme at avviket skal være nesten 50 % vinterstid?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-02-01 12:17:33 +0200

Nå sier du ikke noe om disse circus 35 kilometerne er faktisk, oppnådd rekkevidde eller et tall i kjørecomputeren som gir deg estimert elektrisk rekkevidde. Det siste er litt sånn "tenk på et tall", det vil mao være en beregnet størrelse, basert på det bilens kjørecomputer legger til grunn. Ja, batterispenning og sannsynlgivis også strømmen du putter på, inngår i regnestykket, men det gjør også flere andre størrelser. Og nei, det er ingen regel som sier at tallet i kjørecomputeren er i samsvar med praktisk, oppnåelig rekkevidde. Den kan være lenger - og den kan være kortere.

Uavhengig av dette, oppgitt rekkevidde bygger på det tallet fabrikanten har oppnådd i en definert syklus under ideelle forhold, mao er det f.ex ikke snø og slaps på veien, man trenger ikke varme i bilen og så videre. Det siste er noe du skal ha i bakhodet: for at du skal ha det got og varmt i bilen, må nødvendigvis benzinmotoren gå innimellom, i tillegg sørger fabrikantene ofte for at motoren starter opp i dann og vann for å opprettholde en minimums driftstemperatur. Begrepet "rent elektrisk" er altså en sannhet med modifikasjoner for en hybrid drivlinje, du får liksom ikke en Ole Brumm med ja takk, begge deler her.

Noe kynisk sett, en hybrid vil gi deg best totaløkonomi om du lader jevnlig og kjører den i vanlig hybridmodus, der bilen selv sørger for optimal drift. Ja, teoretisk sett kan du spare noen kroner på å kjøre "rent elektrisk" - med de begrensninger som ligger i bla dette med varme - men i praksis vil det være vanskelig å strekke "elektrisk rekkevidde" til de oppgitte kilometerne. Om tallet "35" IKKE er noe du har prøvd i praksis, ville jeg i I ditt sted prøvd meg litt frem og sett hvor lang praktisk rekkevidde var, om den synes i korteste laget, ja da tar du det opp med forhandleren og ber om en forklaring. I samme omgang tar du selvfølgelig også opp visningen av tallet "35" i kjørecomputeren og spør hvordan dette kan ha seg. Meg bekjent tar Ford Norge problemstillingene med sine hybrider alvorlig, mao vil man bestrebe seg på å finne en løsning skal du se! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar