TV 2 Play
Min konto
0

Artikkelen om råkjøring med Skoda etc: korreks!

spurt 2022-02-18 12:29:19 +0200

updated 2022-02-18 12:32:28 +0200

Jeg merker meg artikkelen med en ikke ubetydellig fokus på råkjøring, basert på data fra våre gode venner i Fremtind forsikring og satsningen på mobilapper og en enkel form for overvåking. Rett nok vil nok de fleste være enige i at uttalelsene fra Fremtind bekrefter noe vi alle har sett: Tesla-sjåffører har ofte en kjørestil som får friskuser med såvel BMW som Audi til å blekne! Noe annerledes er imidlertid virkeligheten når det gjelder Skoda og de som måtte kjøre disse bilene, det er liksom ikke sånn at vanlige mennesker, i særdeleshet ikke de som kjører Skoda, får mord i blikket når de setter seg bak rattet! Og nei, det er ikke speiselt mange RS-utgaver av Skoda i Norge heller!

Det er sikkert flere enn meg som ble fyllt med mild forundring her, men nå har det seg sånn at jeg har prøvd både "Smartbil" og den tidligere "Spinn" appen! Som Fremtind selv, diisse fungerte så dårlig at jeg ble dritt lei! Der "Spinn" bruker en kombinasjon av en OBD-plugg og mobiltelefonens sensorer, bruker "Smartbil" kun det siste: altså mer eller mindre nøyaktige sensorer i mobiltelefonen. For all del, begge appene kunne vært bra, men når de som utviklet appene åpenbart aldri noensinne har skaffet seg relevant kompetanse på måleteknikk, blir det som det blir: ubrukelig.

"Spinn" var forsåvidt grei nok, man "råkjørte" om man ikke sneglet seg mellom kurvene og aksellerte hhv bremset som om man skulle kjørt en tidlig Citroen 2Cv, dere vet, den med såvidt over 10 hk og bremser som vel må kunne beskrives som sykkelbremser. Med "Smartbil var det enda festligere, der ble man klassifisert som råkjører med påfølgende dask på lanken om man ikke holdt seg innenfor fartsgrensa med en margin på -3 /+ 0 km/t! Helt fantastisk, skikkelig hyperintelligent! I tabellen over prosentvis overtredelse av fartsgrena med "minst 3 km/t" skal vi ikke se bort fra at dette i stor grad er de som kjører aaaaaakurat på fartsgrensa, dvs i praksis innafor ovenfornevnte margin, bemerk at normalt speedometer-avvik er -3 km/t eller mer!

Fort gjort å glemme, men i "Smartbil" beregnes hastigheten vha telefonens GPS....en GPS med en målenøyaktighet som ligger nær opp til det vi kalte "høyvekta i Moss" i hine dage! Det betyr en målenunøyaktighet som langt overstiger selv UP sine marginer ved fartsmåling, legg til at man synes å benytte et alt annet enn feilfritt kartverk for å innhente fartsgrensene. Dette kartverket er antagelig årsaken til at jeg flere ganger ble logget som passasjer i det være seg bilen jeg kjørte, eller som passasjer på toget på jernbanelinje som går parallelelt med riksveien 5 kilometer lenger inne i landet! Atter andre ganger ble jeg logget som GÅENDE, i 70-80 km/t! Skikkelig stilig!

Man fikk også dask på lanken for ujevn kjøring, om man så kjørte med råttent egg under gassen og automatkasse, på cruisekontroll, på flat og nærmest snorrett landevei!

Trenger jeg si mer :-)? Jeg, som for mange år siden slutta å logge kjørte kilometer ved ... (more)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-02-23 12:29:57 +0200

Det som ikke kommer fram i artikkelen er dette med kolonnekjøring på riksvegnettet i sol og tørr vei. Jeg opplever stadig at det er kolonnekjøring - i kombinasjon med dobbel sperrelinje. Ledebilen er som oftest en Toyota Yaris.....

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-02-23 22:45:50 +0200

Ja, dett med ufrivillig kollonekjøring er et kjent fenomen, på disse kanter - spesielt langs E39 - er ofte ledebilen en sånn derre fjong bil med saftblandere på taket - de derre med blåbærsaft - og to kjekke gutar med jakker der det står "Politi" på ryggen! Det dumme er at disse gutta ikke er der når de burde være der, eksempelvis dags dato når jeg lå og padla i 90 (reell hastighet er da ca 85) på herværende riksvei, bakerst i en kø - det går rimelig greit unna her hvor jeg bor.

Men hva skjer? Joda, bakfra kommer en idiot i drittfart, legger seg kllint opp i baklysa mine! Der ligger han og ser antagelig ikke annet enn baklysa, han klarer iallefall ikke å kjøre forbi på den ene lange rette sttrekningen etter den andre! Jeg tenkte jo at vedkommende så køen foran meg - 4-5 biler der den forreste bilen var en semitrailer. Men hva skjer? Joda, når vi kommer til den første (og eneste) strekningen med dobbel sperrlinje og sperrefelt, da hiver idioten seg ut og pælmer forbi, nesten i fleisen på en motgående bil! Helt fantastisk! Og legger seg klint i ræva på bieln foran meg en godt stund over en rett strekning på pinadø en drøy kilometer! Hvorpå han presterer å hive seg ut igjen og kjøre forbi en bil til - rett før en bakketopp og kurve - igjen på heltrukken stripe på sin side. Helt fantastisk - også her unngikk han motgående trafikk med et nødskrik! og sån nfortsatte det til tullingen hadde klart å komme seg forbi køen, han vant vel 15 sekunder på de 4-5 kilometerne jeg observerte ham før jeg tok av. Dashcamopptaket er lagret :-) Gjett om jeg skal legge det ut på min egen server og/eller sende det til herværende avis med trafikkspalte og videosnutter fra leserne!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar