0

Hvordan begrense rust på nesten ny bil?

spurt 2022-03-11 20:23:49 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, Jeg har akkurat kjøpt en 2021-mod Land Cruiser, eller en evighetsmaskin om du vil. Ettersom bilen allerede har fått seg en vinter i Oslo-saltet lurer jeg på hva er den beste løsningen for å forhindre rust for fremtiden?

Etter hva jeg har skjønt er behandlinger som "sperrer" saltet inne bare vil føre til at det ruster under behandlingen, men lanolin kan kanskje kan være fordelaktig, men noen påstår det bare er juks.

Har du noen tips til hvordan jeg skal sørge for at bilen varer til "evigheten" så den ikke spises opp av rust ila de neste 30 årene? Bilen skal inn for lett polering og keramisk voks i nærmeste fremtidså lakken kan vare lenge.

Håper du kan hjelpe meg så jeg kan sørge for at "traktoren" min kan overleve meg med god margin!

Mvh Marcus

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-03-11 23:10:48 +0100

Vel, uten understellsbehandling er det definitivt ikke noen evighetsmaskin! En vinter er en vinter for mye, jeg bor rett nok ikke i Oslo, men jeg kjørte bla familiens nye biler direkte fra forhandler til understellsbehandling for noen år tilbake. Og nei, "fabrikkbeskyttelsen" er ikke god nok, jeg mener Toyota ikke understellsbehandler bilene når de kommer til Norge. Hos min f.d arbeidsgiver kjørte vi også Landcruiser til understellsbehandling etter relativt kort tid.

For min del har jeg en svært dyktig understellsbehandler i Mercasol-kjeden i nærområdet. Godt abe' og helt grei pris. etterbehandling annethvert til tredjehvert år, alt ettersom. Det er så enkelt som at "godstoffet" tørker inn over tid, både hulromsbeskyttelsen og den noe tøffere massen som påføres under bilen hørker og krakkeleler etterhvert. Om man etterbehandler annethvert år får man til og med en rustgaranti som faktisk fungerer! Det gjør IKKE den "12 års rustgarantien" som du får fra f.ex VAG: den som finleser vilkårene vil se at denne garantien ikke engang er verdt papiret den er skrevet på. Nå er Toyota litt mer seriøse med garantiene man gir, men akkurat dette med rust er det best å unngå! Ja, god understellsbehandling koster litt, men det koster en brøkdel av hva det koster å reparere rust! Selv om vi ser over en 20-års periode, vil understellsbehandling med jevnlig etterbehandling være en skikkelig god investering! Om den feiende flotte bilen din overlever deg med god margarin, se det avhenger av flere faktorer, men alt i alt, det er unektelig enklere å passe på å gi en bil service og vedlikehold inkludert denne greia med understellsbehandling, enn det er å skifte deler på kroppen din etterhvert som åra går!

Mhp sauefett - lanolin på "fint" - er min subjektive oppfatning at de som markedsfører denne formen for understellsbehandling, tar munnen litt vel full. Dels er det et faktum at dette stoffet er noe enklere å påføre, derved fristet enkelte aktører over evne og slarver i vei: bla gidder man ikke alltid demontere platene under bilen - man bare sprayer utenfra liksom. Det er for alle praktiske hensyn, totalt verdiløst som rustbeskyttelse sett. Dernest er lanolinolje mindre motstandsdykig mot mekanisk påvirking - f.ex vannspruten under bilen - og denne greia med at dette vidundermiddelet angivelig trenter så og så godt inn? Det er bare delvis korrekt. Noe kynisk sett, det er nok av dem som mener at spillolje, gjerne utspedd med litt diesel, også trenger så og så godt inn, og er så og så fortreffelig. Vel, det er ikke helt sant: skal relativt tyntlytende midler som angivelig "trenger inn" fungere etter intensjonen, må man etterbehandle oftere. Og der som ellers, godt arbe' er alfa og omega: man velger samarbeidspartnere ut fra "godt arbe'", altså gode referanser osv, ikke ut fra lavese pris. Og når man finner en god samarbeidspartner, ja da tar man vare på dem - man bygger en god kundelasjon over mange år. For meg er det en tillittsak å slippe noen til på bilen min, det er jo bokstavelig talt min nest ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger