0

Ford mondeo mk4 2012

spurt 2022-04-01 11:19:06 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Har nettop kjøpt meg ford mobdeo mk4 2012. Bilen kan bruke 205/55 R16. 205 er det smaleste fabrikk har godkjent. Litt for frett synes jeg. Kunne du avkrefte eller bekrefte noen myter om dekk?

  1. Brede dekk føller ujevnheter i vegen mere å du må ratte litt mere? Du får en mindre behagelig kjøreopplevelse på sommeren sammenlignet med smale dekk?

  2. Brede dekk øker rullemotstand og øker bensin forbruk og støy?

  3. Når de står 205 brede i vognkort. Er det ulovelig å farlig å bruke smalere dekk?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-04-01 19:09:04 +0200

Altfor brede dekk er toskeskap de luxe, dels er de dyrere i innkjøp, dels får du uvegerlig mer dekkstøy, dels vil du som du er inne på, merke veldig godt ujevnheter i veien. At brede dekk også kan spore og gjøre dævelskap, er så sin sak - og det ligger i sakens natur at du får mer rullemostand. Men. NB: mønster og gummiblanding har også betydning. Generelt er det dog sånn at for brede dekk, les ekstrem lavprofil, som enkelte synes er så heftig, det er skikkelig toskeskap.

Når det er sagt, på din bil har du helt normale dekk. Dette bør være problemfritt, både sommer og vinter, bilen din veier jo litt mer enn 800 kilo, ikke sant? Ellers kan du gå et hakk ned og et hakk opp innafor lovens grenser, men med en såvidt kurrant dimesjon ser jegi kke noe poeng i dette. Husk at smalere dekk også kan gi deg et problem ifht lasteindeksen! Et godt argument for smalere dekk kunne vært bedre fremkommelighet på vinterføre, men jeg vil si at det har større betydning å velge gode vinterdekk enn å gå den ene eller andre veien med dimensjonen her. Ja, teoretisk sett vil smalere dekk ha større marktrykk og derved være noe mindre sensible ifht vannplaning hhv å "skli" oppå snø og slaps. Samtidig vil et hakk bredere dekk kunne gi deg totalt sett bedre grep på is, spesielt kan dette være fordelaktig med piggfrie dekk. Men for alle priaktiske hensyn: 205'ere er et greit kompromiss. Ellers er det rullediameter, sporvidde og impress som er de mest kritiske størrelsen du må forholde deg til om du f.ex ser for deg å skaffe deg andre felger hhv dekk i andre dimensjoner. Men med en såvidt gammel bil og såvidt grei dimensjon? Jeg ville ikke bekymret meg. Du har allerede grei dimensjon, og Ford gjør normalt sett en god jobb når de setter opp sine biler med den ene eller andre dekkdimensjonen.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-04-01 19:40:47 +0200

Hm nei du kan ikke ikke gå under 205/55/16 og skulle vel egentlig hatt 215/55/16 på nyere Mondeoer. Ford vet best hva som passer av dekk så la det være å eksprimentere med sykkel dekk her. Du er kanskje den eneste på forumet jeg har hørt om at standard dekkene er for fete og ønsker smalere dekk ?. Bilen må ha disse dekkene i forhold toppfart, kjøre egenskaper ol så er ikke rom for eksperimenter med diagonal dekk fra biler på 70 tallet og uansett ville de trolig hatt mere rullemotstand langt over dagens dekk.. Og ja bruker du for smal dimensjon så får du trøbbel på Eu.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2022-04-01 11:19:06 +0200

Sett: 119 ganger

Sist oppdatert: Apr 01 '22

Antall visninger