0

Fisker Alaska

spurt 2022-05-10 12:27:49 +0100

anonym bruker

Anonym

Under besøket på messa i USA vatr det intervju med Henry(?) Fisker om Ocean.

Ble der nevnt noe om Fisker Alaska om og når den evt. skulle komme?

Det er noen av oss som er interessert i 5 seter elektrisk pickup.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-05-11 10:18:05 +0100

Heisann! Ja, pickuper kan være ganske kule. Dessverre er de relativt sjeldne med fem seter her hjemme.

Fisker Alaska er definitivt et morsomt konsept. Fisker er jo et ferskt selskap, med lite penger og som ikke en gang har noen egen fabrikk. De satser på ekstern produksjon. Det er med andre ord en del usikkerhet knyttet til denne produsenten, selv om jeg håper den driftige dansken, Henrik Fisker, lykkes denne gangen.

Vi har ikke hørt noe om når Alaska settes i produksjon. Fokuset nå er nok å få stablet SUV-en Ocean på beina aller først. Forhåpentlig gir dette klingende mynt i en slunken pengekasse, slik at de kan fortsette.

Men vi vet jo at dette kan ta tid. Bare se til Tesla og deres Cyber truck. Vi har hørt om den i årevis allerede, men få har sett noe til den enda.

Med andre ord: Jeg er redd du må smøre deg med en liten dose tålmodighet her. Heldigvis finnes det jo en del andre morsomme pickuper å velge i – både nye og brukte, imellom tiden.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-05-11 10:44:10 +0100

Nevnte firma sier mye rart, det har man alltid gjort, men derfra til faktisk produksjon av biler er det som kjent langt. Dette fant våre hjemlige ildsjeler bak "Troll" ut på den harde måten i sin tid, og det har gitt Fisker og de derre det ene problemet etter det andre. Sånn er det bare, men i en tid der elbiler har mer eller mindre "fortjent" medvind, skal vi ikke se bort fra at Fisker kan bli en kommende stjerne. Det er lov å håpe - det er f.ex ikke bra for noen at Tesla har en såvidt dominerende posisjon i enkelte markeder som man har.

Men når den elektriske pickupen måtte komme? Det er ikke godt å si, min krystallkule er litt tåkete for tiden, bla mangelen på såvel halvledere som hele gullrekka med kritiske innsatsfaktorer kan meget vel ende opp med å ta "balletak" på såvel vestlig industri generelt som "rising stars" som Fisker spesielt. Kfr det faktum at Fisker ikke er i nærheten av å ha samme grad av etablerte avtaler og "goodwill" hos underleverandører...som jo er alfa og omega for enhver som tenker tanken på å starte masseproduksjon av noe som helst i dag. Sagt i klartekst: ting kan meget vel vise seg å ta ovseleg mye mer tid enn forutsatt for de fleste, ikke misnt for produsenter som med litt velvilje kan sies å ligge i startgropa. For å belyse dette litt mer: bortsett fra det åpenbare med rising energipriser, er den russiske føderasjon "arnestedet" for 40 % av verdens tilgang på palladium og neon. Palladium er kritisk for produksjonen av halvledere. Likeledes neongass - rett nok "renses" denne gassen i Ukraina - men selve gassen - råstoffet - kommer fra RF. Og nei, det er ikke "bare" å "diversifisere" og fremskaffe dette annetsteds - som det har vist seg med gass og olje - vi lever i EN verden - der det er begrenset tilgang på ressurser. Sånn er det bare.

Legg til at RF også er en stor aktør når det gjelder Nikkel og en drøss andre metaller. Uten nikkel ra RF, strupes batteriproduksjonen. Mao er det ikke rom for økning av batteriproduksjonen, dette medfører i neste omgang at produksjonen av elbiler må reduseres. Foreløbig ser vi kun leveranseproblemer, det er nok til at bilindustrien skjelver i buksene og bremser produksjonen. Om sanksjonsiveren fra vestlig side ender opp med massive mot-sanksjoner i form av forbud mot eksport av ovenfornevnte innsatsfaktorer under gitte omstendigheter - ja da kan aktører som Fisker risikere å gå tom for kapital før de i det hele tatt kommer skikkelig i gang. Trist, men beklageligvis et aktuelt scenario.

Greit nok, om vi ser bort fra alle disse tingene: Fisker er iallefall nesten like full av fremtidsvyer og optimisme som Elon Musk, den skal de ha! Om du tar en titt på DETTE søket kan du kose deg foran skjermen til øyet blit stort og vått! Som regel ordner deg seg jo, ting tar bare mer tid når det er det vi kan kalle "ulvetider"! Link følger: https://www.google.com/search?client=...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger