0

Uregistrert kostemaskin

spurt 2022-05-16 08:37:38 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, i kommunen min kjører det en uregistret kostemaskin rundt i gater og på fortau. Denne kjører også rundt på offentlig vei og å fylle vanntank og tømme skit. Hva skjer om man er så uheldig å krasje med denne, eller evt at den koster lakken på en parkert bil? Den er jo ikke registrert, så hvordan skriver man f.eks skademelding da?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-05-16 10:00:08 +0100

Ikke så lenge siden det ble gjennomført endringer i lovverket, HER finner du mer om dette: https://www.tff.no/informasjon/forsik...

Nå er det uansett noe dritt om det oppstår en forsikringsak der et uforsikret kjøretøy er involvert, men der kommer altså TTFF inn i bildet. Også om eieren av doningen skulle være det offentlige. Uavhengig av dette, du skriver skademlelding på vanlig vis, der fregmår det hvem du mener er juridisk eier og derved presumptivt ansvarlig, og tar det derfra. Jeg ville ikke bekymret meg for alle mulige scenarioer før en skade var et faktum, der som ellers, ta ikke alle sorgene på forskudd, halvparten kommer aldri.

Forøvrig vil du kanhende huske en hendelse der en feiemaskin krysset en aktiv rullebane på en norsk flyplass med en SAS-maskin der en person av en viss offentlig interesse satt ved spakene var på det vi kaller short final - dvs gode marginer, men likevel nokså nær. På en flyplass er Avinor og derved Staten ansvarlige, men man har altså - som de fleste andre offentlige og private aktører i Norge - en ganske så omfattende forsikringsportefølje. Forøvrig gjelder jo alminnelig erstatningsrett og så videre - problemet er at når motparten ikke har et forsikringselskap med et objektivt ansvar, blir det ofte det vi kaller et "privatrettslig forhold", der man må fremme et rettslig krav om erstating overfor den eller de ansvarlige. Om saken kan avgjøres mellom to forsikringselskaper, er det iallefall i utgangpsunktet en mulighet for at saken kan bli avgjort til din fordel utenfor retssapparatet. Med trykk på "en mulighet for", som vi vet, det finnes aktører i forsikringsbransjen også som ikke er spesielt positivt innstilt til å gjøre opp for seg.

Sånn er det bare, men igjen: ta ikke sorgene på forskudd, i forhold til det du beskriver - som jo er for småskader å regne - ordner det seg som regel uten dikkedarer. Og for det spesialtilfellet der du er så uheldig å kollidere med en feiemaskin - si at du har skylda og torpederer den stakkars feiemaskinmannen - om du har dine forsikringsavtaler på plass - er det ditt forsikringselskap som kommer inn i bildet overfor tredjepart - her kommunen. Igjen, du skriver skademelding på vanlig vis og tar det derfra.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger