0

Er E golf et virkelig godt kjøp?

spurt 2022-05-26 08:40:17 +0100

anonym bruker

Anonym

Kjære Benny

Elbil markedet på Finn og andre nettsteder gjør meg gal. Det er så mye å velge mellom og jeg vet ikke hvor jeg skal begynne da jeg til tider kan være veldig ubesluttsom. I en by som Bergen finnes det ikke et alternativt annet enn å kjøpe elbil pga bompenger og de sinnsyke drivstoff prisene.

Jeg faller litt frem og tilbake på valget om å kjøpe e golf og av typen 100kw modellen. Med en 2 meter lang kropp ser jeg etter en el bil som ikke koster meg skjorten, men som er relativt komfortabel å kjøre. Alle vet jo at tyskere er veldig flink på komfor.

Grunnen til at jeg er skeptisk på valget av e golf er av de mange feil den får beskrevet på nett og av bekjente. Ødelagte Tempsensor, ødelagt varmepumpe, ødelagt ladekabel (den i ladeluken), lekkasje bak. Dette er veldig kostbare feil som tydeligvis ofte oppstår et par måneder etter garanti og som eier må ta regningen.

Disse kjente e golf feilene er oftest beskrevet i den eldre versjon av e golf helt frem til 2017, men finner ingen sted på nett om de er gjort rede for og ordnet på den nyere versjon av e golf.

Hvilke elbil ville du anbefalt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-05-26 10:46:01 +0100

Nåja, i Bergen har du jo forsåvidt et godt alternativ i form av nogenlunde velfungerende kollektivtransport! Ellers har du selvfølgelig rett i både det derre med bompenger og drivstoffpriser, men før du løper og kjøper elbil bør du sette deg ned og vurdere følgende:

  • Har du mulighet til å innstallere en forskriftsmessig hjemmelader? Om svaret er "nei", ja da skal du iallefall gjøre hjemmeleksa og sette deg grundig inn i betingelser og priser for kommersiellle ladetilbud der du normalt sett ferdes! Hvis ikke blir det raskt dyrt!

  • Kjøremønster og behov. Om du i alt det vesentligste svirrer rundt innafor bygrensene, alternativt pendler og ellers ferdes innenfor en radius der du kan klare deg med hjemmelading mesteparten av tiden, ja da hjelper det på! Hvilket bringer oss hen til dette med "behov": kjører du mye langkjøring, har du behov for å trekke henger som veier mer enn et trillebår innimellom, ja da er det visse utfordringer med elbil. Det går i første rekke på logistikk og planlegging, men du vil uvegerlig måtte forholde deg til problematikken med begrenset rekkevidde - spesielt når kulde setter inn - og ladekø - enn si det faktum at det egentlig er høyt opp og langt frem til et fungerende ladenettverk er en realitet langs veinettet - selv langs europaveiene kreves det et minimum av planlegging for å kjøre elbil.

Om du har kontroll på dette, ja da blir det straks enklere å velge "rett" elbil, om du da ikke konkluderer med at du heller velger konvensjonell drivlinje, gjerne hybrid eller diesel, og ellers reiser kollektivt der disse vemmelige bompasseringene måtte forpeste tilværelsen. Og be advised, både bompsatser og bruksavgifter kommer til å gå like lukt til himmels for elbiler også, det ligger i kortene: jo høyere elbilandelen blir, jo mer avgiftskåte blir politikerne, det har aldri vært meningen at elbiler skulle være "fripassasjerer" i all evighet. Det kan vi selvfølgelig mene mye om, men allerede på 50-tallet definerte politikerne vår allees kjære bilen som "luksus" og et objekt som skulle beskattes deretter - på alle tenkelige og utenkelige måter. Det får vi neppe gjort noe med - så lenge politikerne sitter der borte i Oslo og bestemmer, gir de beng i oss her ute i resten av landet og våre store og små problemer med å komme oss hit eller dit - du får trøste deg med at du bor i en by der det iallefall er noe som minner om et fungerende kollektivsystem! Bergen er jo en fin by, ikke sant? Jeg mener at Oslo burde vært skrotet som hovedstat, Bergen ville vært et mye, mye bedre valg som landets hovedstad. Synd du og jeg ikke bestemmer!

Når det gjelder elbiler, er E-Golf stort sett grei, enkelte svakheter er rettet opp underveis, og eldre biler vil ofte ha fått nye deler som er bedre. Der som ellers, det som gjelder er å skaffe seg en mest mulig "ny" bil i best mulig stand. Verken mer eller mindre, og glem ikke at du selv kan klare å "grovsile", du kan velge vekk ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger