TV 2 Play
Min konto
0

Regn og dugg

spurt 2022-06-28 08:48:24 +0200

anonym bruker

Anonym

Hva skal jeg trykke på så det blir bedre sikt når det regner og vindu og speil blir så våte at jeg ikke ser. Og skal jeg ha på varme for å fjærne dugg?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-06-28 10:54:48 +0200

Ang regn er det nok ikke mulig å holde dette borte ved å trykke på en knapp. Sveive ruten ned midlertidig vil bedre siruasjonen en liten stund men kommer raskt tilbake og regn kommer jo da lett inn i bilen. Ja varme for å fjerne dugg er brukt siden tidenes morgen altså hår føne prinsippet og fungerer bra. Klima anlegget kan også brukes da avfuktet luft raskt vil absorbere dugg på rutene men du får selv se hva som fungerer best for deg.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-06-28 12:30:31 +0200

Ja, det enkle svaret her er at om du lar AC være PÅ - gjerne året rundt - vil luften som kommer inn i kupeen være fiks-ferdig avfuktet. Temperaturen i bilen styrer du så alikeel med termostaten i klima-anlegget....da forutsetter jeg at en feiende flott bil som Ford Kuga har et klima-anlegg, der du altså kan sette temperaren....slik det har vært vanlig noen år.

Deter så enkelt som luft med laver luftfuktighet hhv varm luft har større evne til å oppta fuktighet! Voila, så har du duggrie ruter! En forutsetning er selvfølgelig at vifta går, på min VW lar jeg vifta og de forskjellige dysene styre seg sjæl, dvs jeg velger "auto". Det fungerer som en drøm, og er vi og bikkja dyvåte når vi setter oss inn i bilen, ja da trykker jeg på "defrost" i klima-anlegget, det er et valg som gir full varme og fart på vifta og ellers leder det meste av luftstrømmen opp til frontruta hhv til de luftdysene som sender luft mot siderutene foran. Du har sikkert en sånn funksjon på din bil også - sjekk instruksjonsboka om du ikke ser en knapp det står "defrost" på. Det du ellers skal passe på, er at du IKKE reduserer luftstrømmen utenfra på noe vis - la det styre seg sjæl - og unngå å trøkke på knappen for RESIRKULASJON. Det står kanhende RECIRK på den, evnt er det et enkelt symbol som viser luft som går i ring eller noe sånt. Som sagt....les litt i instruksjonsboka og skaff deg oversikt over hvilke knapper som gjør hva - tenk FUNKSJON, så husker du det!

Et annet smart grep er å skaffe seg en sånn derre boks der du legger en boks med tørkesalt oppi, og plassere den et sted der den ikke kan velte - evnt fester du den på et vis. Saltvann er som kjent noe dritt å skvalpe ut i bilen, derfor bør den helst ikke velte! Og så må du huske å tømme den av og til - og skifte posen med tørkesalt hver til annenhver måned, alt ettersom. "Torrbollen" heter den hos Claas Ohlson, Biltema har noe i samme sjangeren. Koster ikke stort, men for meg, som bor i et område med en del regn og høy luftuktighet, innebærer denne lille duppeditten at jeg praktisk talt aldri opplever å ha dugg om morgenen. Det er en klar fordel, for om jeg ikke bruker dieselvarmeren, tar det noen miinutters kjøring før det er nok temperatur i lufta fra klima-anlegget til å blåse vekk duggen. Lykke til, dette går nok helt greit skal du se!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-06-28 12:38:20 +0200

TRE TIPS IFHT DETTE MED REGN er også på sin plass: det første er at det er BOSCH pusserblader og så er det "røkla" - alle de andre. Bruk KUN Bosch, lenger levetid, bedre funksjon. Dernest holder du ruta REIN, med det mener jeg at du sørger for å ha vinduspylervæske nok til enhver tid, og spyler av dritten løpende. Vanligvis tar vindsupylervæske både insekter og trafikkfilm også, jeg bruker de blå sorten med frostvæske etc om vinteren - BIltemas konsentrat som jeg blander ut på en 20 liters dunk med tappekran - og om sommeren bruker jeg sånn derre super-godstoff - du vet - disse små flaskene med orange innhold - de fjerner insekter og snafs som et skudd i natten!

Og sist - men ikke minst: bruk gjerne VANNAVISER - Rain Repellant på nynorsk. Det er i korthet en flaske med godstoff som du spruter på ruta og polerer ut - to ganger i tur og orden - vips - så perler vannet seg og blåser bort-vekk. Det er "noe" som gjør ruta glatt, fungerer faktisk ganske godt, jeg bruker det både på siderutene og frontruta. Biltema har dette også, fungerer akkurat like godt som andre og dyrere merkevarer. Hiolder typisk et par måneder mellom hver behandling, men NB NB NB, FØLG BRUKSANSVISNINGEN på boksen! Vær nøye med poleringen, det er det viktigste.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar