0

Lønner det seg å kjøpe ut leasingbilen ved endt avtale og selge den privat etterpå?

spurt 2022-07-07 10:39:12 +0200

anonym bruker

Anonym

Vår husstand har leaset en e-golf i 3 år og nå leveres mange tilbake til forhandler. Pris og spesifikasjon på Finn.no, er identisk for mange av disse modellene og kjørelengde er eneste forskjell. Vi har fått tilbud om å kjøpe for 210 000 kr og kan antakeligvis selge til rundt 240 000 i markedet. All service og reparasjon er utført på merkeverksted i henhold til leasingavtalen og kjøp/salg er overkommelig for hvermannsen på Finn. Er det noe vi bør tenke på før vi tar en endelig avgjørelse på tilbudet fra forhandler?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-07-07 12:39:56 +0200

Sier jo nesten seg selv at hvis du kan tjene 30 000 kr på den at det er en god ide, men så var det det med privat salg da og får du virkelig de 30 tusen du ønsker deg i fortjeneste eller blir det slik tilslutt at du selger nesten uten fortjeneste så er det nok knapt værdt bryet.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-07-07 13:10:44 +0200

Tilbud stort kroner 210.000 er sannsynligvis basert på et nøkternt realistisk regnestykke for hva leasingfirmaet ser som bilens regnskapsmessige verdi pluss et rimelig tillegg for plunder og heft ved å overføre den til det være seg bruktbilavdelingen i eget hus eller en ekstern oppkjøper. Om vi går ut fra en bil som er førstegangsregistrert en gang i 2019, fremstår det som om du iallefall bør gå nøye gjennom tilsvarende biler på finn, ikke minst i forhold til dette med å sammenligne epler og pærer - her prisen på biler ved privat salg hhv prisen "på ruta" hos forhandler - og ta det derfra. At dette er en relativt lettsolgt bil, er overveiende sannsynlig, og gitt leveringsituasjonen for nye biler pr dags dato er det grunn til å være nøkternt optimist med tanke på din posisjon som selger. A complete different matter er hvor stor gevinst du egentlig sitter igjen med etter salget, det er jokeren her, jeg ville satt opp et regneark med nogenlunde edruelige premisser og lagt meg et hakk under gjennomsnittsprisen for tilsvarende biler ved privat salg, om "de andre" ligger på si 240, ja da legger du deg på 239, dette har en betydelig psykologisk effekt.

Dernest ville jeg solgt bilen med full NAF-test. Det koster litt, men da får du solid dokumentasjon på bilens faktiske tilstand og på at du har oppfylt din opplysningspluikt til punkt og prikke. Mao reduserer du risikoen for gråt og tenners gnissel i ettertid! Kjøper på sin side får en "merverdi" i form av vesentlig større trygghet. Sjekk også premissene for eventuell gjenstående fabrikkgaranti - og ikke minst: vis til NAF-testen og andre relevante forhold i kjøpekontrakten, så kan det fort gå bra! Uten å forskuttere noe som helst, jeg tenker at denne bilen vil gå som varmt hvetebrød, men vær nøktern, regn med si 20.000 i netto gevinst og ta alt over det som en hyggelig bonus. Om det "lønner seg"? Tja, om det hadde vært en konvensjonell bil, ville jeg sagt gi blaffen, men med en av markedets mest etterspurte elbiler, der du attpå til har dokumentasjon for overholdte serviceintervaller osv fra merkeverksted, flere forhold som tilsier at dette kan være et greit tillegg i feriepengene for deg og familien. Med alle forbehold: i dagens økonomiske situasjon kan det skje ting som snur opp-ned på markedet over natta. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-07-08 10:35:44 +0200

Dette er et interessant tema. Forstår at det frister med å tjene 30.000 raske.

Men helt generelt vi jeg si at det er sjelden et leasingselskap, eller en bilbutikk gir kundene sine 30.000 raske kroner «rett i lomma».

Om det er fortjeneste-potensialet – så tar de fleste de pengene selv. Særlig om bilen er kurant og lettsolgt. Det er strengt tatt det de lever av.

Jeg kjenner ikke til de eksakte tallene i ditt regnestykke, men vil – igjen på generelt grunnlag – be deg om å vurdere dette én gang til, med svært nøkterne øyne.

Mener du fortsatt at dette stemmer, ja – da er det jo bare å klinke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger