0

Fin SUV til kring 250 000

spurt 2022-07-11 10:22:10 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Eg vurderer ein SUV til kring 250 000 kr, som eg vil ha eit par år. Gjerne eit premiummerke. Har funne tre på Finn så langt som eg synest ser interessante ut:

  • 2009 Audi Q5 3,0 V6 bensin, gått 117 000 km
  • 2012 Volvo XC60 D5. gått 75 000 km
  • 2015 Lexus NX 300h, gått 158 900 km

Alle tre ser ut til å vere godt fulgt opp med servicar og EU-kontroll. Sjølv om den har gått lengst, er kanskje Lexusen det tryggaste valet med tanke på driftssikkerheit?

Ser fram til svar!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-07-11 10:56:46 +0100

Heisann og takk for interessant spørsmål.

Om jeg skulle velge her er Audien den første som hadde blitt strøket av listen. Det er den eldste og med V6 bensin er den en tørst liten djevel.

Så står valget mellom gammel Volvo som har gått kort og en nyere Lexus som har gått relativt langt. Det blir en liten nøtt …

NX-en er egentlig en pyntet Toyota RAV4 med hybrid drivlinje. Driftssikker og solid som få, men med en trinnløs CVT-girkasse som dreper svært mye av kjøregleden i en ellers nett bil med kult design.

Volvo blir litt mer mann med hatt. Tung og traust og langt fra noen moderne bil nå. Men med god komfort, gode seter og god sikkerhet. Plassen i de to er nok ganske lik.

Jeg vil anbefale deg å se på og å prøvekjøre begge. Vurder behov, sjekk service historikk, hva neste service koster – og når den må tas. Bilkjøp handler også mye om følelser.

Hvilken liker du best – hvem gir deg best magefølelse, totalt sett, når du mikser følelser og fornuft? Så velger du den.

Lykke til med bilvalget!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-07-11 11:20:33 +0100

Med et relativt begrenset budsjett ville jeg uten tvil valgt Lexusen her, den er vesentig nyere, og det er på alle måter et tryggere kjøp enn en godt tiårskommen Audi. Volvoen kan være et jevngodt alternativ på flere punkter, spesielt når du nevner "D5", men om driftsikkerhet og forutsigbare driftskostnader står høyt på lista, er Lexus et godt valg. Selv om jeg er erkekonservativ og får utslett bare ved tanken på å skulle kjøre japs, jeg må - noe motvillig - medgi at Toyota / Lexus har markedets beste kundestøtte og virkelig har forstått betydningen av god kvalitetskontroll fra A til Å! Det fremste ankepunktet mot Lexus kan være førermiljøet - man har et svært moderne designspråk - enten liker man det eller så liker man det ikke - og du bør prøvekjøre, enn si prøvesitte, setene. Ja, Lexus er flere hakk bedre enn Toyota, men det er litt det samme som med førermiljøet: mange synes det er helt greit, mens vi som har en kropp med visse fellestrekk med vår gode venn Julius i dyrehagen der nede på sørlandet et sted, vi sliter litt :-) Nettopp det med setene og førermiljøet, sammen med "D5", er der Volvo skiller seg positivt ut. Nå er du jo selv eksperten på egne preferanser, sett av tid til grundig prøvekjøring, så gjør du nok et godt valg skal du se! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger