TV 2 Play
Min konto
0

Laderegler

spurt 2022-07-11 16:10:45 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg lurer på om jeg kan lade en Audi a3 hybrid i stikk. Laderen for stikk som følger med bilen er på 8 amper og jeg har stikk i carporten på 10 amper i nyere bolig. Kommer jeg også under de nye ladereglene for elbil. Mvh Roy

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-07-12 18:51:20 +0200

Om du vil ha en utfyllende vurdering ifht regelverket, ringer du din lokale elektriker, verre er det ikke. Når det gjelder lading i en vanlig stikkontakt, er det etter mitt syn høl i hue, å lade en batteribank på hjul innebærer relativt høyt strømtrekk over lengre tid. Dette gjør at stikket blir ovseleg varmt, og som vi vet, varme over tid vil uvergerlig føre til at ting smelter ned og i ytterste konsekvens ender med en brann. Da står du der med buksene nede når brannvesenet og forsikringselskapet har sagt sitt, det er noe dritt! Det fører uvegerlig til avkorting av erstatingen, uansett hvor mye du påberoper deg "nødlading".

Jeg ville som nevnt først og fremst kontaktet min lokale elektriker og fått et kvalifisert råd. Som pensjonert elektroingeniør vlle jeg bestilt en forskriftsmessig installasjon av en lader samtidig, det er så enkelt som at elsikkerhet er noe man skal ta alvorlig. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar