0

Biler som står seg ihjel

spurt 2022-07-13 19:23:28 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny og takker for en flott spalte! Hvordan og hvor mye bør man mosjonkjøre en bil for å unngå at den over tid står seg ihjel? Har en utmerket rustfri veteran Mercedes 200 bensin med lave mil jeg forsøker å ta vare på.Bilen ruller ca en tank hver sommer.På siste EU kontroll uttrykker mekaniker at bilen står seg ihjel...

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-07-14 06:46:35 +0100

Er vel ikke en ordetlig fasit her men ville ikke latt det gå lengre tid en 2-3 månder. Noen jekker opp bilen og lar den stå med hjulene i luften slik at dekk og oppheng avlastes. Da kan du starte motoren, svive litt på hjulene bremse litt og prøve et par gir. Biler som har stått lenge ubrukt kan være krevende å få opp og stå igjen men det gjelder jo stort sett barnfinds og biler som har stått lengre tid ute. Regner med at du har garasje og at den står tørt og fint ha også en liten gløtt på vinduene så det blir luftet litt og dra gjerne over et frote strech laken for å hindre støv men ikke bruk plast eller presenning da kan det bli fukt og kondens som kan skape mugg.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-07-14 08:41:14 +0100

Som vanlig knallgode råd fra Kamerat Wizard! Jeg kan bare tillegge at det kan være lurt å sette inn en "tørrbollen" - en sånn derre burk med tørkesalt - i bilen - og legge inn nye poser av og til. Vær også ops på at disse posene er svært effektive: det kan samle seg så mye fuktighet at beholderen rett og slett renner over. Salt vil man ikke ha i bilen, løsningen er dels den STØRSTE beholderen hos Claas Ohlson og de derre, dels å plassere denne i en enda større, helt vanlig vaskebøtte eller en balje. En tur innom for å hilse på bilen og sjekke av og til skader helelr ikke, det gir hyggelig samvær og glede for både deg og bilen! Jeg regner ellers med at du har ståkontroll på resten, sånne ting som å koble fra batteriet og skifte olje litt oftere enn man ellers ville gjort. Ellers tildeles herved virtuelt diplom og konfekt for å ta vare på en feiende flott klassiker, lykke til videre!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-07-14 11:40:12 +0100

Også er det lurt å putte sånn godstoff i tanken. Heter vel Fuel Stabilizer. Som gjør at benzina ikke blir dårlig. Og som gutta har skrevet over, lurt å starte motoren innimellom. Og nå som det er godvær regner jeg med at du tar den med på luftetur!

Hilsen kamerat Samiano

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger