0

Chevrolet Blazer

spurt 2022-07-20 08:03:32 +0100

anonym bruker

Anonym

Vet dere om det er planer om å ta inn Chevrolet Blazer elbil til Norge?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-07-20 10:57:50 +0100

Heisann – og takk for godt, morsomt og ikke minst aktuelt spørsmål!

Chevrolet Blazer er for meg, og sikkert for mange andre også, en velvoksen og tradisjonell SUV med separat ramme, godt firehjulsdrift-system og gjerne en klassisk V8-motor det digre pansret. Men tidene forandrer seg.

Selv om den helt nye Blazeren er lysår unna 70-talls-SUV-en, ser den tiltalende og lekker ut i mine øyne. Det er en modell det skal bli spennende å følge framover. Forhåpentlig på nært hold ...

Chevrolet er en del av bilgiganten General Motors som trakk seg ut av Europa for noen år siden.

De eide også Opel, som ble solgt til franske PSA. Da virket det som om avgjørelsen var ganske definitiv: GM skulle ikke satse videre i vår del av verden.

Men som kjent: Mye har forandret seg i bilbransjen og det på kort tid. Overgangen til elektriske biler går fort, også i USA der de store produsentene virkelig har våknet de siste par årene.

Nå satses det tungt på elbiler også på andre siden av "dammen". Da blir Europa naturligvis veldig interessant, med den posisjonen disse bilene har her.

Bransje-nettstedet BilNytt.no skrev tidligere i år om at GM pent og forsiktig har kommet tilbake til Europa. De har etablert kontor i Zürich i Sveits og skal ha store planer de neste årene.

Ifølge BilNytt har de også vært i kontakt med tidligere samarbeidspartnere i Norge. Det kan jo fort bety at det ligger an til en relansering av merket her.

Jeg har selv jobbet med amerikanske biler hos Bergheim i noen år og synes absolutt GM-merkene hører hjemme i den norske bilparken.

Det som ødela mye for dem tidligere var motorer som mildt sagt ikke var godt tilpasset det norske avgiftssystemet. Utslippene var skyhøye og mange av bilene ble rett så dyre at det knapt gikk an å selge de.

Med elbil er dette plutselig snudd på hodet. Her åpner det seg nye og spennende muligheter.

Det begynner å bli mange om beinet i elbilmarkedet i Norge, men samtidig er vi naturligvis et attraktiv marked for mange av elbilene GM-merkene har kommet med – og skal lansere fremover. Derfor vil det egentlig overraske meg hvis ikke biler som Chevrolet Blazer og mange flere kommer til Norge, i løpet av relativt kort tid.

Jeg krysser i alle fall fingrene. Det er jo et gammelt, ærverdig og legendarisk bilmerke vi snakker om her og dessuten et godt supplement til alle de nye kinesiske bilmerkene.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger