0

Hvor lenge kan bilen måtte stå på verksted?

spurt 2022-08-05 13:22:00 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Har bulket en Tesla, som er leaset, og bilen står derfor på verksted. Etter 2 uker fikk jeg takst, men de aner ikke når de får deler så de får reparert bilen. De har flere Teslaer i kø som venter på deler. Gjensidige lurte meg trill rundt når de solgte forsikringen til meg (ble lovet like god dekning som i tidligere selskap) så jeg har bare 30 dager med leiebil. Etter de 30 dagene må jeg betale leiebil selv. Som om ikke det er nok har ikke utleiefirma Elbil så blir det i tillegg kr 5000 ekstra pr. måned i bom og bensin. Spørsmålet blir: hvor lenge må en akseptere at bilen står på verksted? Det er også surt å betale leasing på en bil en ikke får brukt på lang tid, i tillegg til det mangedobbelte på korttidsleie.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-08-06 12:34:56 +0200

Tja, her hvor jeg bor, sto en kollisjonskadet Tesla mer enn halvannet år og støvet ned utenfor verkstedet - i påvente av deler som ville vært på lager for en hvilken som helst annen relativt ny bil i det norske markedet. Bilen ble visstnok stående enda lenger, men eieren ble - naturlig nok - lei av å vente. Med trykk på "eieren", leasingavtaler er a different matter. i ditt sted ville jeg tatt frem leasingavtalen og konsultert forbrukerrådet, med tanke på å få hevet eller som et minimum få overført leasingavtalen til en annen bill. ER du NAF-medlem, kan du også kontakte NAF sentralt og ta det derfra, evnt få kontaktiformasjon til en lokal NAF-advokat og be om et fritt rettsråd. Det siste kan du forsåvidt få uansett, de fleste advokater gir 45 eller 30 minutter "fritt rettsråd". Det som kompliserer her, er leasingforholdet, ellers finner du en grei oversikt over generelle forhold her: https://www.forbrukerradet.no/forside...

Ellers er nettopp det du beskriver alene nok grunn til å sky Tesla. Dette med dårlig tilgang på såvel verkstedstjenester som reservedeler har fulgt med siden tidenes litt ut på dagen, og ærlig talt, to uker for å få frem en skadetakst ?!? Det henger ikke på greip, allerede der er halvparten av din leiebildekning en saga blott! Nå sier du ikke noe om hvem som har din leasingavtale, er det gjennom Tesla bør man kunne finne en løsning for deg. Sett deg inn i leasingkontrakten, innhent råd fra forbrukerrådet evnt andre kilder og forsøk å komme i en positiv dialog med leasingselskapet og ta det derfra, det burde kunne ordne seg, det er ikke "greit" å betale for en bil som ikke er tilgjengelig på grunn av kollisjonskade og i tillegg måtte dekke merkkostnadene dette medfører på egen kappe! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for gode råd.

GiB gravatarbildeGiB ( 2022-08-06 12:53:18 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger