0

Strøm til tilhenger

spurt 2022-08-15 12:11:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Kjører en golf stv 2015 med 14 pols tilhengerkontakt. Bruker en lett campingvogn på slep, også den 14 pols. Handlet litt på nordby, fylte kjøleskap i vognen og satt det på batteri. Satset på at 80Ah batteriet i vognen skulle kunne kjøle noen timer på hjemveien iallefall. Stor var overraskelsen da jeg kom hjem og kjøleskapet fortsatt kjølte etter 8 timers kjøretur. Målte spenningen på batteriet i vognen og den var 12,3V da. Altså er det tappet litt, men ikke veldig på kjøreturen. Har bilen levert strøm til batteriet i vognen? Tok så ut batteriet i vognen for å lade dette, og bilen (nøkkelen stod i, motor av, da er parklys automatisk på) leverte fortsatt strøm til alt 12v i vognen. Vil vognen til slutt tappe bilbatteriet helt, eller vil bilen på et tidspunkt slutte å levere strøm til vognen? Den slutter iallefall hvis nøkkel tas ut. Eller vil bilbatteriet etterhvert svekkes mye og gå tomt? Dere skjønner det er litt vanskelig å teste ut dette selv, og instruksjonsboken omtaler ikke noe av dette. Takk for en fin spalte og mange gode svar og interessant leseing om alle typer biler her :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-08-15 13:24:29 +0100

Tja interesant spørsmål dette, uansett så er det sikkert 13 pol kontakt vi snakker om her. Bilens el system skal kutte ut forbrukere hvis det er nødvendig for å kunne starte bilen basert på spennings nivåer. Er tilhenger feste kontakten ettermontert kan jeg ikke si helt hva som skjer men jo flatt batteri kan nok bli et av problemene. I en av lederene som går ut fra tilhengerkontakten er det en blå ledning tror jeg som gir strøm hele tiden og når du kjører så lader nok den batteriet i vognen din hele tiden eller egentlig gir strøm til vognen din. Disse 13 pol kontaktene kan settes opp på litt ulike sett slik at om du ikke har batteri i vognen så kan man få strøm fra bilen uansett om tenning i kjøretøyet slåes av men da hvis det ikke overvåkes av en tilhengerfeste modul lett kan tappe batteriet flatt slik at man ikke får start på bilen. For full oversikt her må man gjøre noen eksprimenter fks ved å la vognen stå med en forbruker på og eventuellt se når strømmen kuttes til ekstern forbruker på la oss si 11,5 volt. Mr N Wolf her inne har grei oversikt på elektrisk og bil elektrisk så mulig du får et klarere svar her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-08-15 16:43:26 +0100

Jeg bøyer meg i støvet for knallgodt svar og gode ord fra Kamerat Wizard! Det dekker det meste og litt til, ellers antar jeg at dette er ret fabrikkmontert hengerfeste, og ja, normalt sett har man en form for spenningsjekk som sørger for at vogna der bak ikke tapper startbatteriet unde ret gitt nivå. Det er også en strømbegrensning, det er ikke sånn at sjampingvogna kan trekke ubegrenset med strøm denne veien. Når strømmen til sjampingvogna kutter når du slår av tenninga, er jeg noe usikker på, jeg har en "fetter" av din bil, men har ikke sjampingvogn. Men det er egentlig ganske enkelt å sjekke, skaff deg et skjema over hva som er hva på denne pluggen - kjekt å ha uansett - og ta frem multimeteret, verre er det ikke. Kjekk trening og en god måte å bli kjent med pluggen på! Antagelig har du også dette hengerfestet som kan vippes opp, helt greit på alle vis, men det derre beskyttelseslokket er en smule feildesignet, spesielt om du skal bruke en overgang til den gamle sorten hengertilkobling.

Glem endelig ikke at det er som regel er litt leamikk i sjampingvogna også, Ellers ville jeg lett montert en "fast" lader i campingvogna, ikke nødvendigvis en med permanent tilkobling, en sånn liten nett elektronisk sak som du kobler på ved behov er billig og mer enn nok. Så slipper du å drasse batteriet frem og tilbake - slik det synes å fremgå av beskrivelsen av den siste tidens kos og grubling over strømmens uransakelige veier!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger