0

Er det ulovlig å kjøre en bil der e-callsystemet ikke fungerer ?

spurt 2022-08-23 15:48:05 +0200

anonym bruker

Anonym

Har en to år gammel rav 4 med e-callsystem. I forbindelse med en annen garantisak oppdaget forhandleren at e-callsystemet ikke fungerte. En nødvendig komponent ble bestilt, men delen skulle komme først i begynnelsan av august, De ville ikke utlevere bilen med e-callsystem som ikke fungerte, så jeg fikk lånebil. Begrunnelsen for å nekte utlevering var visstnok at Totota Norge hadde bestemt at ingen Toyotaer med e-callsystem skulle ut på vegen uten et fungerende system. I begynnelsen av august ble ny leveringsdato for delen satt till 30 august. Jeg begynner å frykte for at det nå kan gå både vinter og vår før delen kommer. Lånebilen, en C-HR, er grei nok i en periode, så i utgangspunktet er dette er lulsusproblem, men jeg kjøpte Raven fordi jeg hadde behov for en slik bil. Til dette kommer at den står lagret ute, for vær og vind og måkeskitt. Begynner å bli litt utolmodig, og kunne tenke meg å hente ut bilen ,og så levere den inn igjen når delen engang kommer. Har Toyota anledning til å nekte bruk av bilen når e-callsystemet ikke fungerer?

Mvh

Tom Hanekamhaug

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-08-25 09:40:14 +0200

If you are a person who loves adventure and puzzles then Super Mario Bros is a great game for you. There are many challenges and obstacles that prevent you from progressing in your quest to rescue the princess. But don't worry. Because you are Super Mario, you have special skills to overcome challenges and intelligence from players, you can completely complete this difficult princess rescue mission.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-08-25 11:17:23 +0200

Ifølge DENNE artikkelen https://www.vikoperdinbil.se/magasin/... er dette systemet et EU-krav fra 2018 and on. Det innebærer at det pr defisjon også er en mangel om det ikke fungerer, hvorvidt dette er en 2'er eller 3'er, se det må du lese til øyet blir stort og vått i den forskriftfestede instruksen til EU-kontrollen for å finne ut av. Det er uansett en mangel, og det Toyota sier, er at de ikke vil ta det ansvaret som følger med, å slippe en bil som er levert inn for en garantireparasjon, til kunden før feilen er utbedret. I dette ligger at man ser feilen som en sikkerhetsrisiko, og i ditt sted ville jeg vært glad og fornøyd for at Toyota prioriterer din og familiens sikkerhet og stiller med gratis lånebil i påvente av nødvendige deler. Bilen din slites jo ikke der den står, og om lånebilen ikke gjør nytta i tilstrekkelig grad, ja da tar du en hyggelig prat med Toyota og spør om de kanhende kunne stille f.ex en RAV ala den du har til disposisjon.

Det derre med at bilen står ute og vansmekter, er på samme vis en sak du bør ta med Toyota. Dernest kan du gjerne ta opp dette med tidsaspektet - kanhende dere i felleskap kan bli enige om alternative løsninger om dette drar ut mer enn så og så lenge? Og ja, kanhende bilen er kjørbar og så videre, da kan en løsning være at du underskriver en erklæring som gir Toyota ansvarsfrihet om sånn og sånn. Det kan jo være at det som du sier, kommer til å ta vinter og vår og litt til før nødvendige deler foreligger. En artig liten pandemi etterfulgt av en artig liten proxykrig er en ting, men elefanten i rommet er at den amerikanske handelskrigen, der to av verdens største leverandører av en lang rekke kritiske innsatsfaktorer til nettopp halvledere - som jo er selve byggesteinen i elektroniske duppeditter som dette e-call systemet egentlig er - allerede langt på vei har innført eksportbegrensninger. Det gjør noe med hele verdikjeden, og nei, det er ikke "bare" å diversifisere - altså trylle frem - disse ressursene andre steder! Sånn er det bare, derfor tar ting tid nå om dagen. Vi får krøsse fingrene for at delene til bilen din kommer etterhvert! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-08-25 18:04:58 +0200

Blir ikke dette på samme måte som med blinklys ? Påbudt å ha, og å holde i orden - men frivillig å bruke ??

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger