TV 2 Play
Min konto
0

Følge vedlikeholdsplan eller bilens meldinger?

spurt 2022-09-14 14:20:11 +0200

anonym bruker

Anonym

Bilen min piper om at den trener en viss type service (AB). I tillegg nærmer den seg 60.000 km, som utløser en ny service i følge vedlikeholdsplanen.

Bør jeg kun ta det bilen ber om? Eller bør jeg følge vedlikeholdsplanen? Hvor nøye bør man følge vedlikeholdsplanen?

Gjelder en Honda HR-V, diesel, 2016 modell, ingen garantier og snart nådd 60.000 km.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-09-15 10:12:18 +0200

Om bilen piper og maser, og det nærmer seg service ifht serviceplan, er det vel neppe et problem? Da snakker vi vel om noen hundre kilometer give or take, ikke sant? Da forutsetter jeg at vi snakker om et ordinært servicevvarsel, og ikke et varsel som sier at det er for lite av noe kritisk - som olje, kjølevæske, bremsevæske. Ellers tenker jeg at med en moderne motor er oljeskift med filterbytte obligatorisk hver 15.000 km, maks 20.000 ved mye langkjøring. Uten at jeg kjenner Hondas serviceprogram spesifikt, "longlife" service burde vært forbudt ved lov. I ditt sted ville jeg vurdert ifht siste utførte service, gjerne tatt en titt under panseret og sjekket de tre tingene jeg nevner over, og tatt det derfra.

For min del har jeg et fleksibelt forhold til disse "varslene", våre VW er satt opp for "longlife" service som utgangspunkt, men hos oss er det altså 15.000 km intervall som gjelder, det passer greit ifht til 60.000 km intervall for skifte av olje på automatkasse hhv firehjulstrekk og sånt også. Vårt faste verksted har utarbeidet en tilpasset serviceplan ifht dette, det fungerer som en drøm. Ellers vil jeg anbefale understellsbehandling med jevnlig etterbehandling på din bil, om du ikke allerede har et slikt opplegg som en del av det vi kan kalle ditt regime for service og vedlikehold. Når du kjører relativt lite, vil tre år være et greit intervall for etterbehandling, "godstoffet" tørker inn over tid. Lykke til videre med en feiende flott bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar