0

fjellperkl@hotmail.com

spurt 2022-09-19 07:50:34 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei har en Honda Civic Tourer,. 2014 modell diesel. 829500 km liker friluftsliv kultur og kunst kreativ kar. Kjørt Trollstigen og Aursjøen veien. Eksos rens er det lurt å utføre. Koster omtrent 4000,-.🕺

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-09-19 20:52:00 +0200

Eksos-rens? Hvorfor det? Om bilen går som den skal og det ikke blinker i varsellamper her og der, skal du ha en ting i bakhodet: aldri tukle med noe som fungerer! For meg fremstår det også som om du har et kjøremønstre med en solid andel langkjøring, da vil det normalt sett aldri være et problem med sot og koksing i verken eksosanlegget eller motoren. Og om du med "eksosrens" mener denne hydrogen-rensen som enkelte tilbydere markedsfører ganske så aggressivt, vel, det lukter bløff lang vei....sier ikke mer.

Har forøvrig kjørt diesel i opp mot 30 år selv, aldri hatt problemer med sot og koks whatsover, rett nok har det vært mye langkjøring, men de siste åra har det også blitt mer småkjøring enn tidligere - uten problemer whatsoever. En eneste gang har jeg fått varsel om tett partikkelfitler, det var i en lang periode med sykdom, da kjørte jeg knapt nok til butikken. Men et par mil på herværende riksvei på et gir lavere enn ellers var nok til at varselet forsvant, for aldri mer å komme tilbake. Ellers finnes det noe som heter "DPF Cleaner" hos velassorterte bilrekvisitafirmaer, ja til og med BIltema har en sånn boks med "godstoff", det er i korthet et stoff som får sot og karbonaavleiringer til å forbrenne ved lavere temperatur. En sånn boks en gang i året skader neppe, spesielt på vinteren vil f.ex DPF ha problemer med å komme opp i tilstrekkelig temperatur til at renseprosessen går som den skal, men bank i bordet, det vil helst gå bra. Jeg har likevel spandert en sånn boks over de site 100.000 kilometerne. Ellers kan dyserens ha noe for seg, men også det er noe man bruker med måte - si en gang i året - og kun anerkjente produkter som Redex, STP og det merkeforhandleren kan tilby og gå god for. Jeg har bla brukt en boks sånn når jeg for noen år tilbake kjørte en del i den russiske føderasjon og kjørte på det vi vel kalte "solar" her hjemme i tidligere tider, men igjen: man bruker alle sånne ting med måte.

Og den derre hydrogenrensen - det letter nok lommeboka - men om det gjør noe som helst nytte ut over at du får en slankere lommebok - det er ytterst tvilsomt. Forøvrig mistenker jeg at bilen din har gått 82850 km, ikke åtte hundre tusen og litt til, da er det jo bare nye bilen - ingen grunn til berken det ene eller andre!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger